uutinen 7.10.2021

JAMKin koronalinjaukset 1.11.2021 alkaen: Rajoituksia puretaan, lähiopetusta lisätään

Jyväskylän ammattikorkeakoulu purkaa koronaan liittyviä rajoituksia marraskuun alusta lähtien. Lähiopetusta mahdollistetaan edelleen mm. tilarajoituksia poistamalla. Maskisuositus säilyy kuitenkin kampuksilla ja opetuksessa. Tarkoituksena on luopua kaikista koronaan liittyvistä rajoituksista vuoden 2022 alusta alkaen.

JAMKin koronalinjaukset 1.11.2021 alkaen: Rajoituksia puretaan, lähiopetusta lisätään.png

Jyväskylän ammattikorkeakoulun koronaryhmä on käsitellyt koronaan liittyviä linjauksia kokouksessaan 6.10.2021. Uudet linjaukset astuvat rehtorin päätöksellä voimaan 1.11.2021. 

Opetustiloihin liittyvistä rajoituksista luovutaan pääosin marraskuun alusta lähtien. Tilojen kapasiteettia on aiemmin rajoitettu turvavälien vuoksi. Poikkeuksen muodostavat suuret auditoriot, joita käytetään puolella kapasiteetilla.  

– Lähdemme hallitusti purkamaan tilarajoituksia mahdollistaaksemme lähiopetuksen ja sitä kautta myös opiskelijoiden ryhmäytymisen entistä laajemmin. Siten vuoden loppua kohden yhä useampi opiskelija ja henkilökunnan jäsen voi työskennellä kampuksilla. Tällä on suuri vaikutus yhteisön hyvinvointiin, toteaa JAMKin rehtori Vesa Saarikoski. 

Myös liikuntatilat ja kirjasto ovat 1.11. alkaen normaalisti auki ilman rajoituksia. Kampusravintoloissa luovutaan korona-ajan lounasporrastuksista ja ravintoloiden paikkamääriä voidaan asteittain palauttaa normaalitasolle. Opiskelija- ja muut palvelut ovat avoinna normaalisti ilman rajoituksia. 

Maskisuositus jatkuu 

Maskisuositusta jatketaan edelleen kampuksilla ja opetustilanteissa. Erityisen vahva maskisuositus on sellaisissa opetustilanteissa, joissa joudutaan toimimaan lähikontaktissa sekä Examstudio-tenttitiloissa. Tällaisissa tilanteissa JAMK tarjoaa edelleen maskit opiskelijoille.  

– Maskisuositusta päätettiin jatkaa sen vuoksi, että rokotekattavuus ei ole opiskelijaikäluokassa vielä aivan toivotulla tasolla. Maskia käyttämällä täydennämme koronaturvallisuutta niissäkin tilanteissa, missä kaikilla ei vielä ole täyttä rokotesuojaa, Saarikoski sanoo. 

Opiskelijoiden rokotekattavuuden parantamiseksi JAMK on järjestänyt pop up -rokotuspisteitä kampuksillaan yhteistyössä Jyväskylän kaupungin kanssa. Pop up -pisteillä käynyt yhteensä noin satakunta opiskelijaa ottamassa rokotuksen. Opiskelijat ovat saaneet pisteillä niin ensimmäisen kuin tarvittaessa toisenkin rokotteensa. 

– Tämä on ollut selkeästi toimiva malli, jota ainakin JAMKin puolesta voisimme jatkaa edelleen siihen asti, että rokotekattavuus on opiskelijoiden keskuudessa riittävällä tasolla, Saarikoski tuumii. 

Matkustaminen edelleen harkinnanvaraista 

Matkustamisen suhteen JAMKissa noudatetaan edelleen harkintaa. Ulkomaanmatkoja tehdään vain rehtorin hyväksynnällä vuoden loppuun asti. Ulkomaanmatkoilta palattaessa ja JAMKiin saapuvien opiskelijoiden osalta noudatetaan voimassa olevia maahantuloon liittyviä viranomaisohjeistuksia. Kotimaan sisällä matkustamista ei rajoiteta. Tavoitteena on kuitenkin vähentää matkustamista ja suosia etäosallistumista silloin, kun se on mahdollista. 

Kaikki edellä mainitut muutokset astuvat voimaan 1.11.2021 ja ovat voimassa vuoden loppuun, ellei toisin päätetä. JAMKin koronaryhmä seuraa edelleen tilannetta ja tekee muutoksia ohjeistuksiin tarvittaessa. Vuoden 2022 alusta Jyväskylän ammattikorkeakoulu pyrkii luopumaan kaikista koronaan liittyvistä rajoituksista. 

JAMKin voimassa oleva koronaohjeistus löytyy osoitteesta jamk.fi/koronavirus

Lisätiedot: 
Vesa Saarikoski, rehtori 
etunimi.sukunimi@jamk.fi 
p. 050 447 1003 
Jyväskylän ammattikorkeakoulu