uutinen 18.1.2021

Digitukea tarvitsee yhä useampi - voidaanko digitaitojen avulla ehkäistä syrjäytymistä? Avoin webinaari 22.1.2021

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Keski-Suomen Sydänpiiri ja Jyväskylän kesäyliopisto järjestävät perjantaina 22.1.2021 kaikille avoimen webinaarin, jossa käsitellään digitaitojen monenlaisia merkityksiä arjen sujuvuudelle.

Digitukea tarvitsee yhä useampi - voidaanko digitaitojen avulla ehkäistä syrjäytymistä? Avoin webinaari 22.1.2021.png

Jopa miljoona suomalaista on vaarassa syrjäytyä digitaitojen puutteen vuoksi. Uhka koskee erityisesti ikäihmisiä, mutta digitukea tarvitsee jokainen. Digitaidoilla hyvinvointia arkeen -webinaarin puheenvuoroissa etsitään vastauksia kahteen keskeiseen kysymykseen: kuinka jokainen meistä oppii toimimaan digiyhteiskunnassa, ja toisaalta, voidaanko digitaitojen osaamisella ylläpitää ja parantaa hyvinvointia. Verkkoseminaari on avoin kaikille digitaidoista ja niiden kehittämisestä kiinnostuneille.

Stand up –koomikko Mikko Vaismaan juontaman päivän aikana alustuksina kuullaan psykologi Pirkko Lahden pohdintaa jokaisen mahdollisuudesta tarttua digihaasteisiin, JYU:n lehtori Panu Moilasen kannustus liikuntateknologian käyttöön, Keulinkin toimitusjohtaja Jukka Kentalan ja projektipäällikkö Sari Saarisen esimerkkejä arjen rohkeista digiaskeleista, Sydänliiton pääsihteeri Tuija Braxin esittely uusimmista digitaalisen valmennuksen keinoista sydänpotilaiden kuntoutukseen sekä näkökulma valtakunnallisen digituen kehittämiseen, jonka tuo DVV:n valtakunnallisen digitukihankkeen projektipäällikkö Minna Piirainen. Päivän aikana kuullaan myös erilaisista keinoista saada ja antaa digitukea sitä tarvitseville.

Webinaari on päätösseminaari JAMK:n ja Keski-Suomen sydänpiirin Digisti kylässä -hankkeelle ja Jyväskylän kesäyliopiston koordinoimalle valtakunnalliselle Geronet -hankkeelle. Hankkeita ovat rahoittaneet opetushallitus ja Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Hankkeissa on kehitetty eri väestöryhmien digiosaamista. Seminaari on samalla avaus JAMK:n ja Jyväskylän kesäyliopiston uudelle Keski-Suomen maakuntaa kehittävälle hankkeelle, jossa kootaan maakunnallinen digitutorverkosto. Uuden hankkeen rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.

Seminaariin tulee ilmoittautua viimeistään 20.1.2021 osoitteessa: www.jamk.fi/digitaidoilla-hyvinvointia

Vaihtoehtoisesti voit ilmoittautua lähettämällä sähköpostia ikis(a)jyu.fi.

Aika: perjantai 22.1.2021 klo 9:30-15:30
Paikka: verkossa, linkki toimitetaan ilmoittautuneille

Seminaarin ohjelma verkossa

Lisätietoja:
Susanna Nurmeksela, projektipäällikkö
susanna.nurmeksela(a)jamk.fi
p. 040 637 2355
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Ville Hirvikoski, koulutussuunnittelija
ville.j.t.hirvikoski(a)jyu.fi
p. 044 760 3728
Jyväskylän kesäyliopisto