uutinen 25.10.2021

Amazing Keski-Suomi nostaa maakuntaa jälleen maailmankartalle

Historian toinen Amazing Keski-Suomi -kilpailu 12.-13.11.2021 tekee näkyväksi keskisuomalaista maaseutua, ruokaa ja matkailua yhteistyössä Suomen menestyneimmän naispesäpallojoukkueen, Kirittärien, kanssa. Kilpailu järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Keski-Suomen liiton, MTK Keski-Suomen, ProAgria Keski-Suomen ja useiden keskisuomalaisten yritysten, oppilaitosten ja muiden toimijoiden yhteistyönä.

Amazing Keski-Suomi nostaa maakuntaa jälleen maailmankartalle.png

Amazing Keski-Suomi on Amazing Race -tyyppinen rastikilpailu, jossa viisi neljän hengen joukkuetta kilpailevat toisiaan vastaan 24 tunnin ajan suorittaen elämyksellisiä tehtäviä ympäri Keski-Suomen. Tänä vuonna kilpailun joukkueet muodostuvat Kirittärien pelaajista. Viides joukkue toimii haastejoukkueena, ja haastejoukkueen kapteenina nähdään Kirittärien puheenjohtaja Henna Virkkunen. Katsojat pääsevät seuraamaan joukkueiden etenemistä ja tehtävien suoritusta sosiaalisessa mediassa Amazing Keski-Suomen kanavissa @amazingkeskisuomi sekä aihetunnisteella #amazingkeskisuomi. Näin keskisuomalaisiin elämyksiin tutustuminen ja joukkueiden kannustaminen onnistuu mistä päin maailmaa tahansa.

Kilpailupäivien reitti ja tehtävärastit rakentuvat keskisuomalaisten ruoka-, matkailu- ja elämystuotteiden ympärille. Rastien toteutuksesta vastaavat keskisuomalaiset maaseudun ja ruokaketjun yrittäjät, yhdistykset ja järjestöt, oppilaitokset sekä muut alan kehittämisen parissa työskentelevät organisaatiot. Rastipaikat ja -tehtävät ovat hyvin erilaisia, jotta jokainen matkaaja tai paikallinen asukas voi löytää niistä jotain kiinnostavaa. Tapahtuman tarkoituksena onkin, että katsoja pääsee näkemään ja tutustumaan elämyksiin, joita Keski-Suomessa on oikeasti tarjolla.

Kilpailun luonteen vuoksi rastien sijainti ja tehtävät ovat salaisia niiden toteutukseen asti. Kirittäret saivat kuitenkin jo esimakua siitä, mitä kilpailussa on luvassa kesäkuussa järjestetyssä Amazing Keski-Suomi -kesäkisassa (kesäkisan tunnelmia YouTubessa). Nyt marraskuussa Kirittärien kovakuntoiset joukkueet ja heitä haastava kutsujoukkue pääsevät tutustumaan kohteisiin, joista eivät ehkä ole aikaisemmin kuulleetkaan!

– Kesäkisa tarjosi monelle pelaajalle sellaisia kokemuksia, joista he eivät aikaisemmin tienneet mitään. Muun muassa koskenlasku ja ruoan valmistaminen hampusta olivat lähes kaikille täysin uusia elämyksiä. Näin pelinjohtajan näkökulmasta on hienoa, kun voi tarjota pelaajille unohtumattomia elämyksiä ja samalla tuoda Keski-Suomen mahdollisuuksia esille suurellekin yleisölle. Maakuntamme herkulliset maut ja upeat elämyskohteet ansaitsevat tulla näkyväksi! Kirittärien pelinjohtaja Nalle Viljanen summaa yhteistyötä Amazing Keski-Suomen kanssa.

Amazing Keski-Suomi -kilpailu käynnistyy Äänekoskelta varhain aamulla 12.11. ja päättyy Jyväskylään puolen päivän aikaan lauantaina 13.11. Maalissa joukkueet vastaanottaa ja palkitsee Keski-Suomen maakuntajohtaja Pekka Hokkanen. 

Lisätietoja:

Leena Pölkki, projektipäällikkö, kilpailun johtaja
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 4011 894
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Virpi Ruotsalainen, projektisihteeri, kilpailun kenttäjohtaja
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 050 412 2379
Jyväskylän ammattikorkeakoulu 

Nalle Viljanen, Kirittärien pelinjohtaja
nalleviljanen(a)gmail.com
p. 040 359 2324

Tapahtuman verkkosivut: amazingkeskisuomi.fi

Tapahtuman sosiaalisen median kanavat: facebook.com/amazingkeskisuomi ja instagram.com/amazingkeskisuomi/

Haastejoukkueessa kisaavat:

Kuva kesätapahtumasta: Jenny-Liisa Salila, JAMK

Tapahtuman järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallinnoima Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio 2 -yhteistyöhanke yhteistyössä Keski-Suomen liiton, MTK Keski-Suomen, ProAgria Keski-Suomen ja useiden keskisuomalaisten yritysten, oppilaitosten ja muiden toimijoiden kanssa. Tapahtumaa rahoittaa koordinoivan yhteistyöhankkeen kautta Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta.