uutinen 29.1.2020

Täyteen varatun uuden Digi & Game Centerin avajaisia vietetään Jyväskylässä 7.2.2020

Digi & Game Center kokoaa digi- ja pelialan yrityksiä, opiskelijoita, opettajia ja tutkijoita yhteen paikkaan työskentelemään ja kehittämään tuotteita ja palveluita. Keskuksen pystyttämisestä ja toiminnasta vastaavat Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Peliosuuskunta Expa ja Jykia Oy. Avajaispäivänä 7.2. keskuksessa on avoimet ovet klo 11.00-18.00.

Täyteen varatun uuden Digi & Game Centerin avajaisia vietetään Jyväskylässä 7.2.2020.png

Keskuksen suosio on ollut huikea jo ennen avajaisia: Toimistotiloista 80% varattiin viikon sisällä, kun tila julkistettiin viime vuoden heinäkuun lopussa. Tällä hetkellä kaikki toimistotilat on ennakkovarattu täyteen. Keskuksessa on vielä vapaana kuukausimaksullisia liikkuvan työn pisteitä.

– Liikkuvan työn pisteet soveltuvat esimerkiksi hankkeisiin, lyhytaikaisiin projekteihin tai vaikka vaihteluksi kotitoimistolle tai isompien organisaatioiden käyttöön, kertoo Peliosuuskunta Expan puheenjohtaja Tuomas Roininen.

Digi & Game Centerissä toimivat yritykset edustavat mm. pelialaa, ohjelmointia, graafista alaa, animaatio-, 3D- ja XR/VR/AR -tuotantoa, robotiikkaa, ICT-palveluita sekä musiikki- ja kulttuurituotantoa. Tilojen kysyntä kertoo keskuksen tarpeellisuudesta ja siitä, että Jyväskylässä ja Keski-Suomessa digi- ja peliala ovat aktiivisia sekä kasvua hakevia niin kotimaisilla kuin kansainvälisillä markkinoilla. Pääasiassa keskuksessa toimivat yritykset ovat keskisuomalaisia, mutta tiloihin on tulossa yrityksiä ja kumppaneita myös muilta paikkakunnilta mm. Helsingistä, Turusta, Tampereelta ja Oulusta sekä ulkomailta.

– Yhteisöllinen työskentelypaikka tuo aivan uusia ulottuvuuksia ja mahdollisuuksia uuden liiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta niin mikroyrityksille kuin isommille toimijoille, toteaa Roininen.

Yritystoiminnan lisäksi keskuksessa tullaan järjestämään monipuolista alan toimintaa ja koulutusta sekä tapahtumia.

Keskukselle on haettu myös yhteistyökumppaneita tukemaan alan kehitystä ja toimintaa Keski-Suomessa. Osaajia ja yrityksiä kehitetään samassa talossa, joten yhteisössä on mahdollisuus yhteiseen uuteen liiketoimintaan tai rekrytä osaajia. Mukaan on lähtenyt jo jyväskyläläinen pitkän linjan laitteiden, operaattoripalvelujen ja ICT-ratkaisujen palvelutalo Midare.

– Muutaman muun kanssa neuvottelut ovat pitkällä. Vielä mahtuu mukaan, sillä haluamme edelleen lisää yhteistyökumppaneita ja sponsoreita rakentamaan uutta liiketoimintaa, työpaikkoja, yrityksiä ja kansainvälistä menestystä, kertoo Jyväskylän ammattikorkeakoulun (JAMK) projektipäällikkö Hanna Hauvala.

Pelialan opiskelijat ja yritykset yhteen

Yritystoiminnan lisäksi myös JAMKissa pelinkehitystä opiskelevien tuotekehityslaboratoriot (Ticorporate Demo & Product Lab) sekä e-urheilun valmennus tulevat toimimaan keskuksessa.

– Opiskelun aikana opiskelijat toteuttavat Ticorporate-yrityssimulaation, jossa opiskelijat toimivat oikeaa ICT-alan pienyritystä vastaavassa tuotekehitysorganisaatiossa. Tarkoituksena on näyttää konkreettisesti, kuinka ICT-alan yritys toimii. Simulaation jälkeen on mahdollista aloittaa oma yritystoiminta, koska kolmannen ja neljännen vuoden opinnot voidaan tarvittaessa nivoa yrittäjyyttä tukevaksi kokonaisuudeksi. Jatkossa Digi & Game Centerin yhteiset tilat digi- ja pelialan yrittäjien ja verkoston kanssa yhdistävät koulutuksen ja työelämän aidosti, kertoo Jyväskylän ammattikorkeakoulun tietojenkäsittelyn lehtori Niko Kiviaho.

Digi & Game Centerin avoimet ovet järjestetään perjantaina 7.2. klo 11-18 osoitteessa Matarankatu 2, 40100 Jyväskylä. Tapahtuma on kaikille avoin. Tapahtumatiedot JAMKin tapahtumasivuilla.

Peliosuuskunta Expa toimii Digi & Game Centerin operaattorina. Tiloja ja työpisteitä vuokrataan pelialan ja digitalisaation yrityksille ja siellä tullaan järjestämään kaikille avoimia peli- ja digialan tapahtumia. Digi & Game Centerista voi vuokrata huoneen tai liikkuvan työpisteen. Lisäksi käytössä on yhteiskäyttötiloja sekä virtuaali- ja lisätyn todellisuuden (XR, VR ja AR) tiloja ja -laitteistoja, audiostudio sekä sauna. Tilat sijoittuvat Matarankatu 2 kiinteistöön Buildercom Oy:n ja Jydacom Oy:n entisiin tiloihin. Tilojen päävuokralaisena toimii Jyväskylän kaupungin, Laukaan ja Muuramen kunnan omistama kiinteistökehitysyhtiö Jykia Oy.

Lisätiedot ja varaukset: www.digigamecenter.org

Lisätietoja:
Hanna Hauvala, projektipäällikkö
[email protected]
p. 040 576 9174
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Tuomas Roininen, Peliosuuskunta Expan puheenjohtaja
[email protected]
p. 050 380 0991
Peliosuuskunta Expa

Niko Kiviaho, lehtori
[email protected]
p. 050 386 5681
Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Digi & Game Centerin toiminta on käynnistetty Sustainable Digi & Game Ecosystem -hankkeen toimenpiteenä. Hanketta rahoittavat Keski-Suomen liitto Euroopan aluekehitysrahastosta, BusinessJyväskylä ja Fingersoft: www.jamk.fi/fi/Tutkimus-ja-kehitys/projektit/sustainable-digigame-ecosystem/

Peliosuuskunta Expa on alueellinen avoin yhteisö pelien tekijöille, tutkijoille, opiskelijoille, opettajille, tapahtumille tai muille alalla toimiville henkilöille ja tahoille Jyväskylässä ja koko Keski-Suomessa. Expan tarkoituksena on edesauttaa pelialan menestystä Jyväskylän seudulla ja se on virallinen IGDA Finland Jyväskylä Hub Keski-Suomessa: www.expa.fi