uutinen 2.6.2020

Soittoa, laulua, värikylpyjä ja nettimuskaria syksylle

Muskaristudiossa lapsi oppii musiikkia kokonaisvaltaisesti ja elämyksellisesti puheen, laulun, liikkeen, rytmiikan, tanssin ja kuuntelemisen kautta. Koronan vaikutukset on huomioitu lähiopetuksessa ja muskareissa pidetään valmius siirtää opetus tarvittaessa kokonaan verkkoon.

JAMKin Muskaristudion tulevan lukuvuoden ryhmät on julkaistu, ja haku niihin on käynnissä. Muskaristudion opetus alkaa elokuussa ja ryhmiä on 0-8-vuotiaille lapsille, aina 4-7 kk ikäisille tarkoitetusta Vauvojen värikylpyryhmästä 6-8-vuotiaille tarkoitettuun Soittopiiri Sointusiin. Alle 3-vuotiaiden ryhmissä vanhemmat ovat mukana. Lukukausi koostuu 15 opetuskerrasta sekä matineasta.

Uutuutena tarjolla on nettimuskari, Monimuotomuskari Monnit, joka on tarkoitettu alle 3-vuotiaiden lasten perheille. Monimuotomuskarissa opetus toteutetaan pääasiallisesti etänä Zoom-järjestelmän kautta. Muskaristudiossa on myös englanninkielinen ryhmä, 4-5-vuotiaille suunnattu Little Individuals.

Suomalaisen musiikkikampuksen tilojen saneerauksesta johtuen muskarit pidetään Dynamolla, Lutakon Kampuksella, osoitteessa Piippukatu 2, luokka P2_D307. Little Individuals -ryhmä kokoontuu puolestaan Kukkulan kampuksella (Keskussairaalantie 21), luokka Ku_D109.

Koronan vaikutuksia seurataan herkällä korvalla ja hygieniasta, kuten huolellisesta käsienpesusta pidetään huolta. Muskaristudion ryhmäkoot pidetään pieninä, ryhmissä on mukana 6-10 lasta ja perheryhmissä on 1 aikuinen / lapsi. Myös turvaväleistä huolehditaan. Nuhaisena / flunssaisena ei voi osallistua tunneille. Myös välineiden desinfioimiseen kiinnitetään erityistä huomiota.

– Vauvojen ollessa kyseessä on tietysti muistettava, että pienet soittimet menevät herkästi suuhun. Muskaristudion kaikki välineet desinfioidaan huolellisesti aina käytön jälkeen, eikä välineitä ole yhteiskäytössä ryhmien aikana, kertoo lehtori Leena Pantsu JAMKista.

Mikäli koronaan liittyvät rajoitukset kiristyvät kesän aikana uudestaan, on opetusta varauduttu pitämään tarvittaessa myös verkon välityksellä.

Tarkemmat tiedot ryhmistä ja ilmoittautuminen.

Lisätietoja:
Leena Pantsu, lehtori
etunimi.sukunimi@jamk.fi
p. 040 5105062