uutinen 19.9.2019

Syksyn yhteishaku päättyi 18.9. – JAMKiin haki kaikkiaan 1 264 nuorta ja aikuista

Syksyn 2019 yhteishaku päättyi keskiviikkona 18.9. klo 15.00. Jyväskylän ammattikorkeakoulussa (JAMK) oli tarjolla 120 opiskelupaikkaa AMK-tutkintoon tähtääville (sairaanhoitaja, kätilö, agrologi ja logistiikan insinööri) ja 40 opiskelupaikkaa ylempää ammattikorkeakoulututkintoa tavoitteleville (Biotalouden kehittäminen, Full Stack Development). JAMKiin haki yhteensä 1 264 nuorta ja aikuista, joista 672:lle JAMK oli ensisijainen vaihtoehto.

Sosiaali- ja terveysalan opintoihin ensisijaisia hakijoita riitti tänäkin vuonna moninkertaisesti aloituspaikkoihin nähden. Sairaanhoitajaksi haki ensisijaisesti yhteensä 233 nuorta ja aikuista. Kätilön opinnot kiinnostivat ensisijaisena vaihtoehtona 122 hakijaa. Sairaanhoitajakoulutuksen aloituspaikoista 20 on varattu päiväopintoihin ja 20 monimuotototeutukseen, kätilökoulutuksen kaikki 20 aloituspaikkaa ovat päivätoteutukseen.

Monimuotokoulutuksena toteutettava logistiikka jatkoi vahvaa suosiotaan: insinöörikoulutukseen oli 238 ensisijaista hakijaa, mikä on hieman enemmän kuin viime vuonna. Logistiikkainsinöörikoulutuksen aloituspaikkamäärä tuplattiin viime vuoden haussa 20:stä 40:een. Saman verran paikkoja oli haussa myös tänä vuonna.

Luonnonvara-alalla oli tämän syksyn haussa tarjolla sekä AMK- että YAMK-tutkintopaikkoja. Agrologi (AMK)-tutkinnon lisäksi haussa oli myös Biotalouden kehittäminen -tutkinto. Kyseessä on agrologin ylempi ammattikorkeakoulututkinto, joka keskittyy alati kasvavan biotalousalan kehitykseen huomioiden ekologiset, teknologiset, taloudelliset sekä sosiaaliset näkökulmat.

– Kyllähän agrologikoulutus on kiinnostava ihan jo ilmastonmuutoksen torjunnan näkökulmasta. Näiden haussa olleiden monimuotokoulutusten kautta opiskelijat saavat ihan konkreettisia keinoja esim. uusien biopohjaisten ratkaisujen luomiseen, jotka voivat liittyä kestävään kehitykseen ihan alasta riippumatta, kertoo Jyväskylän ammattikorkeakoulun biotalousinstituutin johtaja Minna Lappalainen.

Luonnonvara-ala kiinnosti kaikkiaan 77:ää hakijaa. Molemmat tutkintokoulutukset toteutetaan monimuotototeutuksina.

Englanniksi toteutettavaan Full Stack -ohjelmistotuotannon YAMK-koulutukseen haki yhteensä 50 hakijaa. Koulutuksella halutaan paikata valtakunnallista ICT-alan osaajapulaa. Esimerkiksi Keski-Suomen liiton arvion mukaan pelkästään Keski-Suomessa on noin 1000 ICT-osaajan tarve.

Tänä syksynä JAMK järjesti yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa haun myös rakennusmestarin koulutukseen. Koulutukseen oli hakijoita kaikkiaan 198, joista 125 ensisijaisia. Aloituspaikkoja Jyväskylässä toteutettavaan koulutukseen on 20.

Opiskelijavalinnat julkaistaan viimeistään 29.11.2019. Oman hakutilanteen voi tarkastaa opintopolku.fi-palvelusta. Opinnot alkavat tammikuussa 2020.

Lisätietoja:
JAMKin hakijapalvelut
hakijapalvelut(at)jamk.fi
p. 040 556 0409