Tapahtuma

9.7.

Pellolta pöytään Mikkelin Karilassa

NIR Pellolta pöytään Mikkeli
Ajankohta
09.07.2025 10:00 - 16:00

Tapahtumassa tuodaan esille kestäviä, uudistavia ruoantuotannon tapoja ja ajankohtaista tutkimustietoa. Esillä on myös keinoja, miten maatilat voivat lisätä ja ylläpitää luonnon monimuotoisuutta ja ekosysteemipalveluita.

Jamk Biotalousinstituutti on mukana tapahtumassa. Kerromme esimerkiksi Säilörehun korjuuajankohdan tarkentaminen -hankkeen ensimmäisen kasvukauden kuulumisista; miten tähän asti on hyödynnetty mm. NIR-analysaattoreita ja dronekuvausta sekä mitä muuta dataa kerätään pilottilohkoilta. 

  • Miten korjuuajankohtaa pyritään tarkentamaan ja saavuttamaan rehun parempaa laatua teknologioiden avulla myös ihan tavallisilla maatiloilla?
  • Miten tuotosta voi nostaa rehuntuotannon optimoinnin kautta? Keskikokoisella maitotilalla pienikin lasku rehun D-arvossa voi tarkoittaa tuhansien eurojen tappioita.
  • NIR- sekä droneteknologian soveltamista viljelyyn; saadaanko labraan lähetettäviä näytteitä vastaavia tuloksia otettua itse tai virallisten rehunäytteiden tueksi? Tällöin tuloksia ei tarvitse odottaa jopa viikkoa, jolloin pellolla kasvava nurmi on koostumukseltaan hyvin erilaista aiemmin otettuihin näytteisiin verrattuna.
  • Tuo oma näyte mukaan analysoitavaksi!

Tavoitteena Säilörehun korjuuajan tarkentaminen -hankkeessa on kehittää viljelijöille malli/työkalu sadonkorjuun optimointia.

Lue lisää tapahtumasta ja ilmoittaudu!

Mukana Pellolta pöytään -tapahtumassa ovat seuraavat Jamkin hankkeet:

Lisätietoja

Henna Pitkänen

Projektipäällikkö, Project Manager
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358503407301