Finnish Future Farm

Biotalouskampuksesta älymaatalouden osaamiskeskittymä ja kohtaamispaikka: Finnish Future Farm -hanke tuo älymaatalouden uudet teknologiat, kansalliset ja kansainväliset verkostot, rahoituksen ja ratkaisut yhteen Saarijärvelle, Keski-Suomeen. 

Vehnäpelto

Biotalouskampukselle rakentuu kansainvälinen älymaatalouden yhteiskehittämisen ympäristö ja osaamiskeskittymä, Finnish Future Farm. Ilmastoneutraalin Euroopan unionin tavoitteiden saavuttaminen edellyttää uusien täsmäviljelyteknologioiden käyttöönottoa. Yhteistyössä kumppaniyritysten, kuten Valtran, AGCO Powerin ja Nesteen kanssa testataan esimerkiksi päästöjen vähentämiseen liittyviä ratkaisuja. Tukena ovat Jamkin ja Poken asiantuntijat ja opiskelijat sekä vahva yhteistyö Saarijärven kaupungin, viljelijöiden ja sidosryhmien kanssa.

Biotalouskampus on läpi historiansa ollut edelläkävijä kestävän ja kannattavan maatalouden opetus- ja kehitysympäristönä. Alueen elinkeinotoiminta uudistuu ja kilpailukyky vahvistuu, kun Finnish Future Farm sitouttaa älymaatalouden parhaita osaajia, rahoitusta ja sijoittajia mukaan kehittämistoimintaan. Bioboosters by Jamk kiihdyttämöekosysteemi luo start-up yhteisön ja synnyttää uusiin innovaatioihin perustuvaa kestävää liiketoimintaa myös älymaatalouden pariin.

Poken maatilakokonaisuuden fyysinen ympäristö täydentyy hankkeessa luotavalla maatilan Digitaalisella Kaksosella, joka tarjoaa mahdollisuuden viljely-ympäristöjen testaamiseen jatkuvasti, kasvukaudella tehtävien fyysisten mittausten tueksi. Kumppaniverkoston hyödynnettäväksi rakentuvassa kokeilu- ja demonstraatioympäristössä yhdistyvät datatalous, täsmäviljelyteknologiat ja -menetelmät.

Ajankohtaista

Lokakuussa Helsingissä järjestettävillä Maatalouskonemessuilla järjestetään Innovaatiotori Maaseutuverkoston, AgriHubin, BioBoosters-yrityskiihdyttämön ja Finnish Future Farm -hankkeen yhteistyönä - hae mukaan Innovaatiotorille!

Käynnistämme yhteistyössä Valtran, AGCO Powerin, Nesteen ja Innovestorin kanssa kansainvälisen biotalouden kiihdyttämöohjelman.

Älytila -hankkeessa luotiin pohjaa älymaatalouden toiminnan kehittämiselle - katso video elokuun pellonpiennarpäivästä, jossa johtava tutkija Hannu Haapala kertoo kehittämishankkeen tuloksista.

Projektipäällikkö Tapani Sauranen ja johtava asiantuntija Annimari Lehtomäki kertovat Finnish Future Farm -hankkeesta Biotalouskampuksen Youtube-kanavalla

Yhteistyössä

Yhteystiedot

Projektipäällikkö Tapani Sauranen [email protected] 0400 226394

Tutustu hankkeen tietosuojaselosteeseen (pdf)

Finnish Future Farm -hanketta rahoitetaan Euroopan Unionin Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF), jonka myöntää Keski-Suomen Liitto. Hanketta rahoittavat myös Saarijärven kaupunki sekä yrityskumppanit Valtra, Neste ja AGCO Power. Hankkeen toteutusaika on 1.9.2023-30.6.2026.

Kehitystyössä mukana myös