Tapahtuma

5.11.

FinFoodNet – ruokavientiyrittäjien vierailu Seinäjoelle 5.11.2025

Myyvä Suomen ruokamaakuva ja vientibrändi - millainen se on?

Viennin kasvuyritysten 4. yhteistapaamisessa tutkimme ja keskustelemme Henri Alenin kirittämä, millainen Suomen ruokavientibrändin ja -maakuvan tulisi olla, jotta se parhaiten tukisi elintarvikkeiden kansainvälistä myyntiä ja markkinointia. Tule ottamaan kantaa - saat samalla uusia eväitä omien tuotteiden markkinointiin! 

Maksuttoman tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat SUVI ry ja Vientiyritysten yhteistoiminnan kehittämishanke (VIKE), yhteiskyydityksen Jyväskylästä tarjoaa FinFoodNet-hanke. Ilmoittaudu mukaan 28.10.2025 mennessä!

ruokaa lautasella FinFoodNet kuvituskuva
Ajankohta
05.11.2025 06:00 - 20:00
Ilmoittautuminen alkaa ja päättyy
15.10.2025 08:00 - 28.10.2025 23:59
Tapahtuman tyyppi
Seminaari
Tapahtuman kieli

suomi

Hinta

maksuton

Osoite

Kampusranta 11
Frami F
60320 Seinäjoki
Suomi

Ruoka-ala on käynnistänyt työn Suomen ruokamaakuvan kirkastamiseksi. Tule kertomaan ruoka-alan yritysten tarpeita Suomen ruokamaakuvalle. Mitä yritykset tarvitsevat vientimarkkinoinnin tueksi? Millaista yhteistä tarinaa? Millaista viestintämateriaalia? Millaista messubrändiä? Tavoitteena on, että yhteinen viesti upeasta ruokamaastamme innovaatioineen ja tuotteineen tukee viennin kannattavaa kasvua vahvasti. 

Katso tarkempi ohjelma linkin kautta avautuvasta -pdf-tiedostosta. 
 

Suomiruoka ruuanviennissä - mukana keskusteluissa Henri Alén

Vierailu aloitetaan tutustumalla Foodwestin ja Seamkin Food Labs -tutkimus- ja kehittämispalveluihin. Vientiyritysten tapaamisessa pohditaan, millainen Suomen ruokavientibrändin ja -maakuvan tulisi olla, jotta se parhaiten tukisi elintarvikkeiden kansainvälistä myyntiä ja markkinointia. Tule ottamaan kantaa - saat samalla uusia eväitä omien tuotteittesi markkinointiin

Vientikeskustelua kirittää yksi Suomen tunnetuimmista keittiömestareista ja ravintolayrittäjistä, Henri Alén. Hän on todellinen suomalaisen ruokakulttuurin syväosaaja, joka hallitsee myös kansainvälisen elintarvikemarkkinan vaatimukset. Yhdessä Henrin kanssa pohditaan, miten Suomi-ruoan potentiaali voidaan rohkeammin hyödyntää ruokaviennissä.

Tilaisuuden yhteydessä järjestetään myös Suomen elintarvikevientiyhdistys (SUVI) ry:n syyskokous, johon ilmoittautuminen erikseen.

 

Ohjelma

6.00 Startti Jyväskylästä - Piippukatu 2 (Jamkin Dynamon kampus) 

8.30 Foodwest esittely ja tutustuminen - (Kärryväylä 4, Seinäjoki)

9.45 SEAMK Food labs ja HIGHFIVE-esittely - (Kampusranta 9, Seinäjoki) 11.00 Lounas Ravintola Raitti (omakustanteinen) Frami B, Kampusranta 9 12.00 SUVI ry syyskokous (SUVI ry:n jäsenille, erillinen ilmoittautuminen TÄSTÄ)

13.00 Vapaata tutustumista ja pientä purtavaa. Ruokaprovinssin Tuotetori esittäytyy

14.00 Suomen elintarvikevienti yhdistys SUVI ry:n puheenvuoro

14.15 Suomen ruokamaakuva ja -vientibrändi. Ruokaviennin kasvualusta-hankkeen puheenvuoro

14.30 Porinapajat: Yritysten tarpeet maakuvamarkkinoinnille

15.00 Iltapäivän boosteri

15.15 Osta suomalaista – miksi? Pistetään homma rokkaamaan! Huippukokki Henri Alén sparraa kanssamme, miten suomalaisen ruoan potentiaali hyödynnetään rohkeammin viennissä

17.00 Yhteenveto, palautteet ja eteneminen

17.30 Paluumatkalle

20.00 Takaisin Jyväskylässä

Huom! Bussimatkalla tarjotaan eväät! Oikeus ohjelmamuutoksiin pidätetään.

Ilmoittaudu mukaan 28.10. mennessä!

Huomaathan, että sinun tulee ilmoittautua aamun ja iltapäivän ohjelmiin erikseen.  Täytäthän siis molemmat lomakkeet. Ohjelma ja kyyditykset ovat osallistujille maksuttomia.

ILMOITTAUDU  tästä Yhteismatkatkalle ja aamupäivän ohjelmaan. Ilmoittautuminen sisältää kyydit Jyväskylästä, vierailun FoodWest ja SeAMK food Labs aamulla. 

 ILMOITTAUDU tästä iltapäivän ohjelmaan.

Tervetuloa mukaan. 

Lisätietoa matkasta ja hankkeesta

Leena Pölkki

Vanhempi asiantuntija, Senior Advisor
LIKE TKI, School of business
Liiketoiminta, School of Business
+358504011894

Jenni Uusitalo

Projektiasiantuntija, Project Specialist
Biotalousinstituutti, Institute of Bioeconomy
Teknologia, School of Technology
+358504104153

Tapahtuman pääjärjestäjinä toimivat Suomen elintarvikevientiyhdistys SUVI ry ja VIKE-hanke. FinFoodNet-hanke järjestää vierailun Jyväskylästä Seinäjoelle. 

FinFoodNet – Suomalaiset Innokaupungit ja alueet vauhdittamassa ruokaratkaisujen vientiä -hankkeessa rakennetaan alueiden välinen verkosto ”Finnish Food Cities and Regions”. Verkosto tiivistää yhteistyötä ruoka-alalla kaupunkien, TKI-toimijoiden sekä yritysten välillä. Hankkeessa ovat innokaupungeista mukana Seinäjoki, Jyväskylä, Lahti, Kuopio, Turku ja pääkaupunkiseutu.

Hanke on Euroopan unionin osarahoittama.

Lue lisää FinFoodNet -hankkeesta täältä.