Sport Business

Opiskele urheiluliiketoiminnan asiantuntijaksi ja luo mielenkiintoinen ura urheilu- ja elämystalouden kasvavalla toimialalla! Tutustut urheilubisneksessä toimiviin organisaatioihin sekä urheilutapahtumiin. Opiskeltavia aiheita ovat mm. urheilumarkkinointi, urheilujohtaminen, ja urheilutalous. 

Sponsorointia, brändäystä ja urheilujohtamista

Opintojen aikana pääset osallistumaan kansallisiin ja kansainvälisiin tutkimusprojekteihin muun muassa urheilutapahtumien yhteydessä sekä suoritat työharjoitteluasi urheiluorganisaatiossa. Opinnot mahdollistavat myös seurakehitystyön yhteistyössä vaikka oman urheiluseurasi kanssa. Kansallisen tason huippu-urheilijoille nämä opinnot ovat joustava mahdollisuus yhdistää urheilu ja opiskelu.

Voit opiskella osan opinnoistasi ulkomailla. Urheiluliiketoiminnan opiskelijana voit hakea vaihtoon esimerkiksi Yhdysvaltoihin, Saksaan, Alankomaihin ja Espanjaan.

Opiskelijat ovat mukana monissa tapahtumissa niin Suomessa kuin ulkomailla:

  • Rally Finland, WRC FIA World Rally Championship, Jyväskylä (2011 alkaen)
  • JYP Impact in the Host City, Jyväskylä (2018)
  • Field Hockey World Championships, Hague, The Netherlands (2014)
  • IIHF Ice Hockey World Championship, Helsinki and Stockholm (2012, 2013)
  • UEFA Euro Cup, Poland and Ukraine (2012)

"Suosittelen Jamkin opintoja ihan kaikille, jotka ovat korkeakouluihin hakemassa. Täältä saa hyvät valmiudet työelämään - täällä on hyvä yhteisö ja ilmapiiri. Mun mielestä Jamk on tasollisesti erittäin kova koulu, koska olen opiskellut myös toisessa ammattikorkeakoulussa Suomessa."

Juuso Mörsky, toimitusjohtaja, KeuPa HT

Lue lisää

Työ urheilun parissa

Urheilumarkkinoinnin ja -johtamisen opinnot antavat opiskelijalle valmiudet toimia urheilujärjestöjen, -seurojen tai muiden liikunta-, elämys- tai hyvinvointipalveluita tuottavien organisaatioiden asiantuntijatehtävissä.

Urheilukärkeen hakeminen oli yksi elämäni parhaista valinnoista. Urheilukärjessä opiskellaan hyvällä yhteishengellä markkinointia, taloushallintoa, myyntiä ja brändäystä, mutta aina urheiluseuran, -organisaation tai urheilijan näkökulmasta.

Näin tuumaa alumnimme, Suomen Olympiakomitean viestintäkoordinaattori Liina-Maija Rummukainen opinnoistaan Sport Business -suuntautumisessa. Lue Liina-Maijan koko kirjoitus aiheesta blogissamme.

Lisätietoja suuntautumisesta

Aila Ahonen

Yliopettaja, Principal Lecturer
Global Competence, Global Competence
Liiketoiminta, School of Business
+358505921143

AMK-tutkinto

Tradenomi (AMK), liiketalous, päivätoteutus

Hakuaika: 13.3.2024 - 27.3.2024

Koulutustyyppi:

Päiväopiskelu

Koulutus alkaa: 19.8.2024

Liiketalouden ala

Liiketalouden alalla voit opiskella tradenomiksi tai jatkaa tradenomi (YAMK) -tutkintoon. Tarjoamme koulutuksia sekä suomen- että englanninkielisinä. Tutkintokoulutuksen lisäksi tarjoamme täydennyskoulutusta sekä tutkimus- ja kehittämispalveluja.

Liiketoimintayksikkö

Liiketoimintayksikkö tarjoaa kilpailukykyä parantavia ratkaisuja sekä pk-yrityksille että julkiselle sektorille. Rakennamme liiketoimintakonsepteja ja edistämme palveluiden uudistamista.