Opiskelijavalintojen tilastoja

Opiskelijat tekevät tehtävää

Tutustu Jamkin opiskelijavalintojen tilastoihin. Tilastoista näet hakukohdekohtaisesti alimmat hyväksytyt pistemäärät.

Nykymuotoinen todistusvalinta on ollut käytössä keväästä 2020, valtakunnallinen AMK-valintakoe syksystä 2019 ja englanninkielisten AMK-tutkintojen opiskelijavalinnoissa käytettävä valtakunnallinen International UAS Exam keväästä 2022.

Näin luet tilastoja

Huomaathan, että tilastoissa näkyvät pisterajat ovat julkaistu opiskelijavalinnan tulosten julkaisujen jälkeen ja ne ovat saattaneet muuttua lopullisessa opiskelijavalinnassa varasijalta hyväksymisten myötä. Pistemäärät ovat aina hakukohtaisia eli ne vaihtelevat vuosittain, eivätkä eri vuosien pistemäärät ole välttämättä vertailukelpoisia keskenään.

Tilastoissa on kerrottu tutkinnon nimi sekä yhteishakujen osalta alin hyväksytty pistemäärä valintavoittain, tai avoimen väylän haun kohdalla alin hyväksytty avoimen ammattikorkeakoulun opintosuoritusten keskiarvo.

Yhteishakujen tilastot

  • Jos tilastossa on valintatavan (esim. YO-todistusvalinta) kohdalla viiva, valintatapa ei ole ollut tutkinnon käytössä opiskelijavalinnassa.
  • Rakennusmestari (AMK)-monimuotototeutuksessa todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen lisäksi opiskelijavalinnassa huomioidaan rakennusalan työkokemus, jonka tuottamat pisteet ovat lisätty valintatapojen tuottamiin pisteisiin.

Avoimen väylän haun tilastot

  • Tilastoissa mainittu keskiarvo tarkoittaa avoimen ammattikorkeakoulun opintosuoritusten keskiarvoa asteikolla 1-5.
  • Jos tilastossa on maininta "kaikki hakukelpoiset valittiin", tarjolla olevia aloituspaikkoja on ollut enemmän kuin hakukelpoisia hakijoita.
  • Jos tilastossa on "opiskelijavalinta"-sarakkeen kohdalla viiva, kyseiseen tutkintoon ei ole ollut hyväksyttävissä olevia hakijoita.

2022

Kevään 2022 ensimmäinen yhteishaku (englanninkieliset tutkinnot)

Kevään 2022 toinen yhteishaku (suomenkieliset tutkinnot)

Kevään 2022 avoimen väylän haku

Syksyn 2022 yhteishaku

Syksyn 2022 avoimen väylän haku

2021

2020

Lisätietoa opiskelijavalinnan tilastoista

Valtakunnallisesta opetushallinnon tilastopalvelu Vipusesta löydät korkeakoulujen hakuihin liittyviä tilastoja. "Haku ja valinta"-sivulta löydät esimerkiksi Analyysiraportin, josta näet ammattikorkeakoulutukseen hakeneiden, valittujen ja paikan vastaanottaneiden määrät. Katso myös ohjevideo, kuinka Vipusen raportilta voi katsoa eri hakukohteiden edellisten vuosien hyväksyttyjä pistemääriä.

Voit selvittää oman todistuksesi pisteet ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta löytyvällä todistusvalinnan pistelaskurilla.

Hakeminen Jamkiin

Tutustu hakuohjeisiin, aikatauluihin ja valintaperusteisiin. Sivuilta löydät kaikki tärkeät hakemiseen liittyvät tiedot.

Usein kysyttyä hakemisesta

Jäikö jotain kysyttävää? Katso täältä vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin tutkinto-opiskelijaksi hakemisesta! Sivulta löydät myös vinkkejä alavalintaan ja aikuisopiskeluun.

Hakijapalveluiden yhteystiedot

Kuinka pääsen opiskelemaan? Hakijapalvelut opastaa sinua kaikissa tutkintokoulutuksiin hakemiseen liittyvissä asioissa.