opiskelijatarina

Trendikäs nykypäivän valinta kestävästä kehityksestä kiinnostuneelle

Annina valmistui lukiosta vuonna 2012, jonka jälkeen hän piti kolme välivuotta, työskennellen ravintola-alalla Hämeenlinnassa. Välivuosien aikana Anninalle kerttui työkokemusta runsaasti eripuolilta - kahviloista, a la carte -ravintoloista ja yökerhoista. Annina aloitti restonomiopinnot Jamkissa syksyllä 2015, joiden aikana hän suuntautui kestävään gastronomiaan. Valinta tuntui hänelle luontevalta, olihan hän erityisesti kiinnostunut juuri palveluiden kestävästä kehittämisestä ravintola-alalla.

"Kestävän gastronomian opinnot olivat mielestäni trendikäs valinta nykypäivän ja tulevaisuuden kestävää kehitystä ajatellen!"

Opintomatkat tutustuttivat alaan ja tekivät vaikutuksen

"Opiskeleminen Jamkissa kehitti erityisesti englanninkielen taitojani, sillä etenkin kestävän gastronomian kursseista suurin osa käytiin englannin kielellä", Annina kertoo. Myös opintomatkat ovat jääneet antoisina mieleen: "Monella kurssilla tehtiin erilaisia opintomatkoja eri kaupunkeihin, missä päästiin tutustumaan erilaisiin yrityksiin".

Alan työ opintojen ohella toi uutta kulmaa opintoihin

Annina työskenteli opiskeluiden ohella vakituisesti Noho Partnersilla Passion Food&Bar -nimisessä ravintolassa Jyväskylässä. Ajoittain opiskeluiden ja täysipäiväisen työnteon yhdistäminen tuntui hänestä raskaalta, mutta kannattavalta: "Arki pyöri suuresti ainoastaan koulun ja työn ympärillä. Silti koin, että oman alan työpaikka ja aikaisempi alan työkokemus tuki opintojani, vaikka ajankäytön kanssa olikin ajoittain vaikeuksia."

Uusi suunta uralle pääkaupunkiseudulta

"Keväällä 2019 sain palautettua opinnäytetyön ja samoihin aikoihin mahdollisuuden siirtyä firman sisällä toiseen yksikköön Helsingin Löylyyn vuoropäälliköksi", Annina muistelee. Kyseessä oli upea etenemismahdollisuus Anninan uralla ja niinpä hän huhtikuussa 2019 aloitti työt Löylyssä. "Meitä vuoropäälliköitä Löylyssä on useampi, ja jokaiselle on jaettu omat vastuualueet omien vahvuusalueiden mukaan. Tärkein työtehtävämme on kuitenkin johtaa henkilöstöä työvuoroissa, missä kesäaikaan voi olla yhteensä yli kaksikymmentä työntekijää työvuorossa yhtäaikaisesti. Tässä työssä kehittyy hyvin omat johtamis- ja organisointitaidot", Annina kertoo."Tulevaisuudessa minua kiinnostaisi työskennellä henkilöstöhallinnon ja – rekrytoinnin puolella."

Kiinnostava työpaikka tarjoaa myös erilaisia etenemismahdollisuuksia

Noho Partners on Suomen johtavia ravintolakonserneja, jolla on noin 250 kappaletta erilaisia ruoka- ja seurusteluravintoloita, yökerhoja ja viihdekeskuksia ympäri Suomen. Annina arvostaakin erityisesti sen tarjoamia mahdollisuuksia urakehityksen kannalta: "On hienoa työskennellä näin suurella konsernilla, jossa työntekijällä on hyvät etenemismahdollisuudet!"

-