artikkeli

Simulaatioiden tulevaisuutta visioimassa SimO-hankkeen työpajoissa

Ennen SimO-hankkeen järjestyksessään toista työpajaa kävimme tutustumassa Jamkin hyvinvointiyksikön simulaatiotiloihin Lutakon kampuksella. Esittelykierros aloitettiin terveysalan simulaatioympäristöistä, joissa hyödynnetään niin simulaationukkeja, näyttelijäpotilaita kuin virtuaaliteknologiaakin. Tiloissa oleva kamerajärjestelmä puolestaan mahdollistaa simulaatiotilanteen jälkeisen oppimispalautteen. Hämmästystä herättivät myös mm. 3D-tulostetut lääkkeen jaon harjoitteluun tarkoitetut tabletit. Toisena esittelykohteena oli Kuntoutusinstituutin RehaLab, jossa tutustuttiin erilaisiin digitaalisen kuntoutuksen ratkaisuihin, joita hyödynnetään osana koulutus-, tutkimus- ja kehitystoimintaa sekä innovaatio- ja yritysyhteistyötä.

Simulaatiotilat Dynamolla Lutakossa (SimO)

Varsinaisessa työpajassa osallistujat pääsivät visioimaan tulevaisuutta sekä rakentamaan sen pohjalta uutisotsikoita ja lööppejä uudesta simulaatiokeskittymästä. Työpaja houkutteli paikalla lähes kolmekymmentä aiheesta kiinnostunutta asiantuntijaa eri organisaatioista. Päivän tuotoksia reflektoimassa olivat Teuvo Antikainen (Sairaala Nova), Pertti Malkki (Jamk) ja Kare Norvapalo (Jamk).

Mitä tarkoittaa simulaatio Pihtiputaan Pekalle? Miten toteutetaan simulaatioissa takaisinkytkentä? Entä mitä simulaatioteknologia voisi mahdollistaa vuonna 2048? Muun muassa näitä asioita pohtivat monialaiset osallistujaryhmät.

Työpajojen tulosten koonnin tulemme julkaisemaan blogi-alustalla kolmannen työpajan jälkeen.

SimO-seminaari Dynamolla Lutakossa.

Kiinnostuitko yhteistyömahdollisuudesta? Vielä pääsee myös mukaan vaikuttamaan… Kolmannen työpajan teemana on ”Tuumasta toimeen” eli lähdemme yhdessä hakemaan tarttumapintoja käytännön yhteistyölle. Tilaisuuden alussa on tuttuun tapaan myös simulaatiotoimintojen esittelyä ja kahvitarjoilu. Muista käydä ilmoittautumassa työpajaan, joka toteutetaan 8.11.2022 klo 13:30 alkaen Jyväskylän yliopiston Ruusupuistossa.