artikkeli

Osallistu AIRE-Talk -webinaarin chatbot-keskusteluun 9.5. klo 9

Kuva
Pekka Mannermaa

Mitä on hyvä tietää ja osata kun aloittaa chatbottien suunnittelun ja kehittämistyön muiden palveluiden oheen? Mitä on hankittava ja mihin on varauduttava? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksia AIRE-projektin webinaarissa.

Chatbotin kasvot kehyksen sisällä

Bottien kehittäminen ei ole rakettitiedettä, mutta ei se rehellisyyden nimissä ole ihan helppoakaan. Vaaditaan paljon rahaa, paljon aikaa ja monialaista osaamista, että kapean tekoälyn chatbotista saadaan rakennettua digitaalinen asiakaspalvelija, joka kykenee kohtuullisella menestyksellä vastaamaan ihmisten esittämiin yksinkertaisimpiin kysymyksiin.

Luodaksemme laadukkaita bottidialogeja ja aidosti ihmisten tarpeisiin vastaavia chatbotteja, koneet tarvitsevat suuren määrän laadukasta dataa oppiakseen. Siksi on tehtävä tiivistä yhteistyötä alan ammattilaisten kanssa ja osallistaa loppukäyttäjät jo varhaisessa vaiheessa mukaan bottien testaamiseen. Sitten bottia muotoillaan ja koulutetaan asiantuntijoiden toimesta – ja testataan loppukäyttäjillä uudestaan. Tämä on toistettava useita kertoja. Kaikkien chatbottien kehittämistä suunnittelevien on hoksattava, että chatbot ei ole ikinä valmis, vaan koneen oppimismatka jatkuu ihmisten rinnalla hamaan tappiin. Oletko valmis tähän kaikkeen?

Keskusteleva tekoäly eli chatbot voi tuoda tullessaan uudenlaisen tavan palvella asiakkaita digitaalisesti ihmisasiakaspalvelijoiden rinnalla. Chatbot voi sisältää valtavan määrän tietoa, jota se ei unohda koskaan ja se vastaa väsymättä isoihinkin palvelupyyntömääriin ajankohdasta riippumatta. Kukapa ei sellaista työtoveria ja asiakaspalvelijaa haluaisi? Sitkeän chatbot-kehitystyön palkkio onkin parhaimmillaan todella ahkera ja erittäin osaava digitaalinen apulainen.

Minkälaista chatbottien kehittäminen on? Mitä kaikkea kehittämistyö vaatii? Webinaarissa ääneen pääsevät bottimuotoilun, -kouluttamisen ja -testaamisen ammattilaiset sekä kokemusasiantuntijat.

AIRE-Talk -webinaari järjestetään tiistaina 9.5. klo 9-10:30.  Tilaisuus on tarkoitettu chatbottien kehitystyöstä kiinnostuneille, kuntoutuksen ja sotealan toimijoille ja palveluntarjoajille sekä teknologioita kehittäville yrityksille.

Ilmoittaudu mukaan webinaariin tämän tapahtumalinkin kautta

Käy tutustumassa AIRE-projektiin kotisivuillamme: https://www.jamk.fi/fi/projekti/aire . Matkamme chatbottien kehittämistyön parissa alkoi syyskuussa 2021. Missä mennään nyt? Tavataan chatbot-keskustelun äärellä!

 

AIRE-hanke on rahoitettu REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Lisätietoja webinaarista ja AIRE-projektista:

Kirsi Heiskanen

Asiantuntija, Specialist
Kuntoutusinstituutti, Institute of Rehabilitation
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358405942880