artikkeli

Liikkuva oppiminen -koulutus

Miten opiskelijan hyvinvointia ja jaksamista voidaan tukea pienilläkin teoilla? 

Miten liike ja opetuksen tauottaminen vaikuttavat keskittymiseen ja oppimiseen? 

Miten sisällyttää opetukseen palauttava taukohetki, energisoiva aktiivinen hetki?

Tiesitkö, että korkeakouluopiskelijat istuvat lähes puolet vuorokaudesta? Pedagogisilla valinnoilla voidaan lisätä vireyttä ja keskittymiskykyä, edistää oppimista ja vähentää istumisen terveyshaittoja. Liikkuva oppiminen -koulutus tarjoaa tietoa tauottamisen ja liikuskelun hyödyistä sekä helposti toteutettavia käytännön vinkkejä, miten opettaja voi tukea oppimista lisäämällä liikettä opetukseensa. Koulutus on osa Aktiivinen ja hyvinvoiva korkeakoulu -hanketta, jonka tavoitteena on edistää opiskelijoiden ja korkeakouluyhteisön hyvinvointia. Koulutus on suunnattu ensisijaisesti Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Humanistisen ammattikorkeakoulun sekä Ilmasotakoulun opetushenkilöstölle oman pedagogisen työn tueksi korkeakouluopetuksessa.

Koulutuksen toteutustapa, sisällöt ja aikataulu 
Koulutus koostuu yhdestä webinaarista ja yhdestä työpajakerrasta. Voit osallistua sekä webinaariin että työpajaan, tai vain toiseen niistä omien aikataulujesi mukaan. Webinaari on tarjolla samansisältöisenä kahtena eri päivänä, ja työpajasta voit valita etätoteutuksen tai lähitoteutuksen.

Webinaarin sisältö 
Opiskelun tauottamisen fysiologiset ja kognitiiviset hyödyt. Oppimisen ja opiskelukyvyn tukeminen liikkeen ja palauttavien taukojen avulla.

Työpajan sisältö 
Konkreettisia käytännön työkaluja, joilla lisätä liikettä osaksi pedagogiikkaa korkeakouluopetuksessa. Ideoiden, vinkkien jakaminen ja soveltaminen omaan opetukseen.

Aikataulu kevät 2023
Webinaari ti 21.3 klo 8.00-8.45 Zoomissa
Webinaari ma 27.3 klo 14.15-15.00 Zoomissa
Työpaja etätoteutuksena ti 4.4. klo 15.00-15.45 Zoomissa
Työpaja lähitoteutuksena ke 5.4. klo 15.00-15.45 (Maksimiosallistujamäärä 25, Paikkana L206A, Jyväskylän yliopiston Liikunta-rakennus) 

Koulutuksiin ilmoittaudutaan OSSin kautta 4.4. klo 16.00 mennessä. 

 

Lisätietoja

Maija Jylhä

Lehtori, Senior Lecturer
Kuntoutusinstituutti, Institute of Rehabilitation
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358400989468