artikkeli

Kuntokatsastus tarjoaa kustannustehokkaan mahdollisuuden kuntalaisten hyvinvoinnin ja toimintakyvyn tukemiseen

Kestävyyskunto on merkittävä tekijä kokonaisvaltaisen jaksamisen kannalta arjessa. Kuntokatsastus on ulkona toteutettava, matalan kynnyksen kuntotestauspalvelu, jonka avulla esimerkiksi kunta voi tukea kustannustehokkaasti kuntalaisten hyvinvointia. Missäpä muualla kestävyyskunnon mittaaminen olisi niin mukavaa kuin Suomen kauniissa luonnossa?

Mitä kunta ja asukas hyötyvät?

Kunta voi tukea kustannustehokkaasti kuntalaisten hyvinvointia ja omasta toimintakyvystä huolehtimista sijoittamalla Kuntokatsastus-ohjetaulun esimerkiksi jollekin kunnan suositulle ulkoilureitille. Esimerkiksi Jyväskylässä tauluja on sijoitettu kaupungin käytetyimpien ulkoilureittien, Harjun ja Jyväsjärven, varrelle.

Jokainen kuntalainen voi rekisteröityä maksuttomaan Kuntokatsastus-palveluun, josta tallentunutta tietoa voidaan käyttää kuntalaisten terveyteen ja hyvinvointiin liittyvien päätösten ja toimenpiteiden tukena. Kuntokatsastus tarjoaa myös mahdollisuuden tiedolla johtamiseen, sillä palvelusta koottua tietoa voi hyödyntää esimerkiksi osana kuntien hyvinvointikertomuksia.

Kuntalaisen kannalta Kuntokatsastus on motivoiva tapa mitata omaa kestävyyskuntoa, sillä testin tekemiseen tarvitsee vain normaalit ulkoiluvaatteet ja kellon, ja mittauksen voi suorittaa omatoimisesti. Jokainen voi suorittaa Kuntokatsastuksen oman kuntotasonsa mukaan, joko kävellen tai juosten, yksin tai kaverin kanssa. Kuntokatsastus-palvelun avulla on mahdollista seurata omaa kehitystään. Kuntokatsastuksen voi toki suorittaa halutessaan myös ilman rekisteröitymistä palveluun.

Riittävällä kestävyyskunnolla on suuri merkitys arjen kokonaisvaltaisen jaksamisen kannalta, ja sillä on suotuisia vaikutuksia muun muassa sydän- ja verenkiertoelimistön toimintaan – ulkoilun hyödyistä puhumattakaan.

 

Tutustu fyysisen kunnon mittauksiin

Jarmo Heiskanen

Testauspäällikkö, Fitness Test Manager
Likes, Likes
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358504285220