artikkeli

Blogi: Toimintamallien kehittämisen keskiössä parhaiden käytäntöjen ja moniammatillisen yhteistyön valjastaminen erityisen tuen opiskelijan avuksi

Teksti
Merja Laurikainen
ihmiset lyövät käsiä yhteen

SamPo-projektin kehittämispäivässä 19.1.2023 osaavat ja innostuneet projektitoimijat polkaisivat toimintamallien viimeistelyn toden teolla vauhtiin.

Täydelliset puitteet upealle päivälle tarjoili Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto (POKE), Saarijärven toimipisteessään. Kehittämispäivä järjestettiin hybriditilaisuutena, suurin osa osallistujista oli paikan päällä. Päivän teemana oli moniammatillisen yhteistyön toimintamallit ja niiden kehittäminen. Seija Eskola ohjeisti päivän etenemistä.

SamPo-projektin timanttisena tavoitteena on luoda opiskelijalle saumaton opintopolku-toimintamalli, joka tukee ja ohjaa opiskelijaa osallisuuteen ja itsenäiseen toimijuuteen niin opiskelussa kuin elämässäkin. Toimintamallin tarkoituksena on edistää myös opiskelijan ympärille rakentuneen moniammatillisen verkoston yhteistyön käytäntöjä ja sujuvuutta.

Toimintamallin rakentaminen toteutetaan SamPossa yhteistyönä opiskelijoiden ja oppilaitosten sekä hoito- ja kuntoutuspalveluiden asiatuntijoiden kanssa, osaamisen ja jakamisen periaatteella. Yhteiskehittämisen foorumina ovat toimineet useat työpajat ja kehittämispäivät, sekä oppilaitoskohtaiset työryhmät. Tarkoituksena on luoda toimintamalli, joka soveltuu laajemmaltikin oppilaitosten käyttöön.

Tälläkin kertaa monien keskusteluiden, ahkeran työskentelyn ja oivallusten kirjaamisen jälkeen, jokainen ryhmä kertoi kehitystyönsä edistysaskeleista. Oppilaitokset ovat jalostaneet oman näköistään ja samalla myös moneen oppilaitokseen sopivaa materiaalia. Jakamisen riemu on tarttuvaa ja helmiä syntyy. Esimerkiksi Jypaon HOKS-työkirjan lanseerausta odotetaan jo kärsimättömästi.

Lue lisää SamPo-projektista projektin verkkosivuilta!

Lisätietoja

Merja Kurunsaari

Lehtori, Senior Lecturer
Kuntoutusinstituutti, Institute of Rehabilitation
Hyvinvointi, School of Health and Social Studies
+358400989466

Seija Eskola

Lehtori, Senior Lecturer
Jatkokoulutukset, Further Education
Ammatillinen opettajakorkeakoulu, Professional Teacher Education
+358406214680