SamPo - saumaton opintopolku

Projektin kesto 1.2.2021 - 31.8.2023
Projektin tavoitteena on edistää erityistä tukea sekä hoito- ja kuntoutuspalveluja tarvitsevan opiskelijan osallisuutta ja saumatonta opintopolkua moniammatillista ohjausta kehittämällä. Projekti kohdistuu ammatillisen koulutuksen nivelvaiheisiin.

kukkia keväthangella
Ammatillisen koulutuksen opiskelijoista osa tarvitsee erityistä tukea sekä kuntoutus- ja hoitopalveluja opiskelunsa ja työllistymisen tueksi. Näillä opiskelijoilla on erityinen riski opintojen keskeytymiseen ja vaikeuksia työllistymisessä. Ammatillinen koulutus ja kuntoutus- ja hoitopalvelut voivat jäädä irralliseksi, jolloin opiskelija voi näyttäytyä vain palveluiden kohteena eikä aktiivisena toimijana. Tämä korostuu erityisesti erilaisissa opiskelun nivelvaiheissa, kuten opiskelun aloittamisessa ja opintoihin kiinnittymisessä, työpaikalla oppimisessa ja siirtymisessä työllistymiseen tai jatko-opintoihin.

Ajankohtaista SamPo-projektissa

Artikkeli

Blogi: Mikä muuttui opiskeluhuollossa, kun hyvinvointialueiden toiminta käynnistyi 1.1.2023?

Vuoden 2023 alusta tuli voimaan merkittävä sosiaali- ja terveysalan hallinnollinen muutos, Sote-uudistus. Tällöin vastuu sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisestä siirtyi kunnilta ja kuntayhtymiltä 21 hyvinvointialueelle.

Artikkeli

Blogi: Toimintamallien kehittämisen keskiössä parhaiden käytäntöjen ja moniammatillisen yhteistyön valjastaminen erityisen tuen opiskelijan avuksi

SamPo-projektin kehittämispäivässä 19.1.2023 osaavat ja innostuneet projektitoimijat polkaisivat toimintamallien viimeistelyn toden teolla vauhtiin.

Artikkeli

SamPo-projekti toteuttaa kevään 2023 aikana kahdeksanosaisen webinaarisarjan

Webinaarisarjassa kerrotaan, miten voidaan edistää erityistä tukea ja hoito- ja kuntoutuspalveluja tarvitsevan opiskelijan osallisuutta ja moniammatillista ohjausta opiskelun nivelvaiheissa.