asiakastarina

Bistro Kirkkopuisto luo sillan ihmisten, historian ja kaupungin­osien välille

Teksti
Heini Kaisto
Kuva
Mikko Vähäniitty

Bistro Kirkkopuisto komeilee yhdellä kaupungin upeimmista paikoista, luonnon ja arvokkaiden vanhojen rakennusten ympäröimänä. Sen suurista lasi-ikkunoista riittää ihasteltavaa. 

Katriina Pilppula ja Aino Pärnänen Bistro Kirkkopuiston ravintolasalissa

Bistro kirkkopuisto on uusin tulokas Yöpuu yhtiön toiminnassa. ”On hienoa, että saamme toimia kolmessa historiallisesti arvokkaassa talossa. Suojeltu Yöpuun hotellitalo on 20-luvulta, hotelli Verson tiloissa on ollut hotellitoimintaa jo 40-luvulta alkaen ja nyt tämä Kirkkopuiston kioskin pohjilta laajennettu Bistro”, Yöpuu yhtiön myyntipäällikkö Aino Pärnänen kertoo.

Pärnäsen mukaan yhtiön liikeideaan sopii se, että rakennuksella on tarina, jonka ympärille brändi rakentuu. ”Tuotamme laadukkaita palveluita hyviä raaka-aineita arvostaen. Kaupunkihistoria on meille tärkeää ja olemme saaneet siitä hyvää palautetta, että kaupungin historian aistii toiminnassamme.”

Yhtiöllä oli alusta asti selkeä visio Bistron toiminnalle. ”Halusimme paikan, johon voi tulla niin toppavaatteet päällä lenkiltä kuin ykköset yllä teatterista. Bistro yhdistää ravintolan, kahvilan ja hyvät viinit saman katon alle. Tämä on kaupunkilaisten kohtaamispaikka, johon kaikenikäisten on helppo tulla – ja kaikenikäiset meidät ovat löytäneetkin”, Pärnänen iloitsee.

Yhtiölle oma ammattitaitoinen henkilökunta on toiminnan sydän. ”Valmistamme tuotteemme suomalaisista raaka-aineista, paikallisena työnä. Bistrossa, Versossa ja Yöpuussa on omat leipurit. Henkilökuntamme onkin kaiken keskiössä – asiakas on ykkönen, sitten tulee henkilökunta ja sitten vasta me muut”, ravintolayrittäjä Katriina Pilppula naurahtaa ja jatkaa. ”Se on pohja meidän kestävyydelle.”

Yöpuu yhtiössä vastuullisuutta on mietitty monesta näkökulmasta: ”Haluamme olla vastuullinen toimija kaupungissa. Edistämme tavoitetta osallistumalla mm. paikallisten yritysten toiminnan tukemiseen sekä oppilaitosyhteistyöhön. Tärkeässä roolissa on myös toiminnan pitkäjänteisyys: kunnostamme vanhaa ja pidämme historiallisesti merkittävät tilat hyväkuntoisena ja toiminnassa.”