artikkeli

Asiakaslähtöisten palveluiden kehittämistä Turbiinirahoituksen tuella: Case CrossFit Harju

Kaikkien yrityksien pitää kehittää palveluitaan aika-ajoin. Uusien palveluiden kehittämiseen tarvitaan kuitenkin resursseja. CrossFit Harjun yrittäjä ja Jamkin Alumni Martti Myllynen hyödynsi Jamkin opiskelijoille, alumneille ja henkilöstölle tarkoitettua Turbiinimikrorahoitusta uusien erikoiskurssien toteuttamisisessa.

Cross Fit Harju-tiimikisaan osallistuneita

Yhteisöllistä treenaamista ammattilaisten ohjauksessa

CrossFit Harju on liikuntapalveluita tarjoava yritys, joka tarjoaa monipuolisia CrossFit-treenejä kaikenikäisille ja -tasoisille kuntoilijoille ammattivalmentajan johdolla yhteisöllisessä ympäristössä. Harjoituksissa kehitetään kuntoa monipuolisesti erilaisilla voima-, kestävyys- ja taitoharjoituksilla. Toiminnan pohjalla ovat arvot yhteisöllisyys, ammattimaisuus ja kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Ideoista toteutukseen

Syksyllä 2023 CrossFit Harju oli toimeksiantajana Jamkin InnoFlash-opintojaksolla. Opintojaksolla opiskelijat ideoivat uusia palveluita, jotka lisäisivät kuntosalin aamupäivän käyttöastetta. Ratkaisuna haasteeseen opiskelijat ideoivat muun muassa erityisryhmille tarkoitettuja kursseja. Erityisryhmistä erityisen potentiaaliseksi osoittautui äidit sekä nuoret, joille CrossFit Harjun tiimi lähtikin jatkokehittämään erityiskursseja Turbiini-Rahaston Turbiinimikrorahoituksen turvin.

”Turbiinimikrorahoitus käytettiin uusien kurssien suunnitteluun, markkinointiin ja toteutukseen. Vetäjäksi haluttiin korkeakoulutettu valmentaja ja kurssien vetäjinä toimi lopulta 3 eri fysioterapeuttia. Suunnittelussa huomioitiin jokaisen ryhmän erityisvaatimukset. Äitien osalta suunnittelussa huomioitiin synnytyksen tuomat muutokset ja harjoittelu keskittyi erityisesti lantionpohjan ja keskivartalon vahvistamiseen. Nuorten ryhmien osalta taas keskityttiin erityisesti liikkumiseen hauskuuden ja treeneihin sisällytettiin paljon erilaisia pelejä ja leikkejä”, Martti kertoo projektista.

 

Kohti visiota

Erityisryhmien kurssit ovat CrossFit Harjulle uusia palveluita, jotka laajensivat asiakaskuntaa ja toivat lisää näkyvyyttä yritykselle. Lisäksi kurssien suunnittelu ja toteutus auttoivat vahvistamaan brändiä alueella ja tukivat CrossFit Harjun visiota.

”Yrityksemme visiona on toimia arvostettuna liikunnan edistäjänä Keski-Suomessa. Näiden kurssien avulla menimme yhä enemmän omaa visiota kohden toimimalla arvostettuna liikunnan edistäjänä. Yrityksemme ei halua keskittyä vain CrossFit-tuntien tuottamiseen vaan haluamme nimenomaan olla kenen tahansa saavutettavissa ja nämä erikoiskurssit alentavat kynnystä aloittaa liikkuminen entisestään”, Martti kertoo. 

Uusien palveluiden lisäksi CrossFit Harjun arjessa tuli kevään -24 aikana myös muita muutoksia, sillä sali muutti toiseen toimipisteeseen.

”Kurssien aloitus osui salimme muuton kanssa samaan ajankohtaan. Muuton kanssa otettiin myös taloudellisia riskejä ja menestyksekkäiden kurssien ansiosta otimme isoja askeleita kannattavalle ja pitkäjänteiselle yritystoiminnalle”, Martti kertaa.

Uudet kurssit otettiin hyvin vastaan ja kurssit aiotaan sisällyttää pysyvästi palveluvalikoimaan. Äitikurssille tehtiin lisäksi palautekysely ja kurssin kokonaisarvosana oli huikeat 4,9/5. Projektilla oli myös välillisiä vaikutuksia, kuten työpaikkojen luominen vetäjille. 

”Haluamme myös jatkossa luoda lisää työpaikkoja korkeakoulutetuille ammattilaisille. Nykyisin valmentajan ammatti on usein rikkonaista ja palkat ovat huonoja. Haluamme olla mukana omalla esimerkillä tarjoamassa kilpailukykyisiä palkkoja ja työllistymismahdollisuuksia alalle. Lisäksi projektissa mukana olleille valmentajille tarjoutui mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan”, Martti kertoo

Turbiinimikrorahoitus mahdollistaa uusien ideoiden kehittämisen

”Suosittelen lämpimästi Jamkin opiskelijoille, alumneille ja henkilöstön jäsenille Turbiinimikrorahoituksen hakemista, sillä se tarjoaa arvokkaan mahdollisuuden yrityksen kasvun ja kehityksen tukemiseen. Rahoitus keventää taloudellista riskiä ja rohkaisee kokeilemaan uusia ideoita. Ilman rahoitusta uusien palveluiden toteuttaminen CrossFit Harjullakkin olisikin todennäköisesti jäänyt toteuttamatta”, Martti kannustaa.