alumnitarina

Alumnin ääni -webinaarivieraana Marjo Turunen: Englanninkielinen insinöörikoulutus kansainvälisen uran avaajana

Teksti
Tytti Pintilä

Kun kielitaidon kehittäminen on sysäys opintoihin, voi päätyä opettajaksi itsekin. Näin kävi Marjo Turuselle, joka on hyödyntänyt Jamkin koulutustarjontaa monipuolisesti, suorittaen Jamkissa sekä AMK- että YAMK-tutkinnot että opettajaopinnot.

Katso logistiikan lehtori Marjo Turusen ja alumnivastaava Annemari Sinikorven webinaari artikkelin alta tai kuuntele se podcastina!

Marjo Turunen katsoo hymyillen suoraan kameraan.

Marjo Turusen elämässä liikunta on aina ollut luontevana osana arkea. Liikunnan parissa ovat syntyneet myös useat oivallukset ja päätökset, jotka ovat vieneet eteenpäin elämässä. Ensimmäistä opiskelupaikkaa miettiessään liikunnan rinnalle nousivat toiveet kansainvälisestä urasta. Insinööriopinnot alkoivat kiinnostaa Turusta hyvän työllisyystilanteen ja tasa-arvon edistämisenkin kautta. ”Naisia tarvitaan insinööreiksi”, Turusen perhekin kannusti.

Insinööriopinnoista kansainväliselle uralle

Jamkin International Logistics -opinnot olivat luonteva valinta Marjo Turuselle. Englanninkielisten insinööriopintojen erityisenä antina Turunen mainitsee aidosti kansainvälisen tutkinto-opiskelijaryhmän, jossa oppi samalla sekä substanssia että toimimista monikulttuurisessa ympäristössä. Vaihtojakso Australiassa taas mahdollisti kielitaidon kehittymisen englanninkielisessä maassa.

Valmistumisen jälkeen työelämä ja erityisesti hankintaosaaminen veivät mennessään. Myös unelma työskennellä ulkomailla toteutui ja Turunen palasi Australiaan. ”Tältäkö se tuntuu, kun haaveet toteutuvat?” Turunen iloitsi.

Seuraa rohkeasti omia unelmiasi

Saavutettujen unelmien jälkeen tuli aika pohtia seuraavia askeleita elämässä, aivan konkreettisestikin. Turunen kuvaa, kuinka muutaman Australiassa vietetyn vuoden jälkeen, pitkällä lounaskävelyllä, seuraavat ura-askeleet alkoivat äkkiä hahmottua. Oli tullut aika palata Suomeen. ”Jamk kutsui minua takaisin”, Turunen nauraa.

Jamkissa aloitettu verkostojohtamisen YAMK-koulutus osuikin jälleen nappiin Turusen omien tavoitteiden kanssa. Monialainen opiskelijaryhmä, osallistujien erilaiset koulutustaustat ja työelämäkokemukset olivat silmiä avaava kokemus ja suuri rikkaus. Opintojen imu vei mennessään kohti uutta. Opintojen jälkeen Turunen työllistyikin opettajaksi Jamkiin, toteuttaen samalla opintojen aikana heränneitä uusia elämäntavoitteita.

”Uskalla seurata omia unelmiasi”, Marjo Turunen kannustaa kaikkia elämässään seuraavia askeleita pohtivia. Korkeakoulutuksessa erilaiset opintomahdollisuudet ovat entistä laajemmat erityisesti ristiinopiskelun myötä. ”Nykyään opiskelijat osaavatkin vaatia yksilöllisiä opiskelupolkuja”, Turunen iloitsee ja kannustaa kokeilemaan rohkeasti eri mahdollisiuuksia. 

Kansainvälinen Jamk

Edellinen Alumnin ääni -webinaarivieras Mikko Reijonen kysyi Marjo Turuselta, miten hän pitää huolta oman osaamisensa kehittämisestä jatkuvalla tavalla. "Suurimpana voimavarana on oma työyhteisö, yhteistyö fiksujen ihmisten kanssa." Marja Turunen kiittelee Jamkin kansainvälistä työyhteisöä. Kollegojen ja opiskelijoiden kanssa työskentely on aina innostavaa, sillä myös aikuisilta opiskelijoilta oppii jatkuvasti uutta.

Ammattikorkeakoulun lehtorin työ on näköalapaikka alan kehitykseen. Verkostoissa toimiminen eri asiantuntijoiden kanssa on rikkaus ja opiskelijoiden ohjaus sydämen asia. ”Verkostossa on voimaa ja osaamista. Yhdessä olemme paljon enemmän,” Turunen muistuttaa.

Seuraavalta Alumnin ääni -vieraalta Marjo Turunen kysyy: "Elämme nyt erityisen haastavia aikoja. Miten sinä voit konkreettisin arkipäiväisin keinoin tehdä maailmasta parempaa paikkaa?"

Minkälaista osaamista tarvitaan Turusen mukaan tulevaisuudessa? Katso webinaari alta tai kuuntele se podcastina!

Alumnin ääni -webinaarissa Marjo Turunen ja Annemari Sinikorpi keskustelevat englanninkielisen insinöörikoulutuksen tarjoamista uramahdollisuuksista.

Alumnin ääni -webinaarissa Marjo Turunen ja Annemari Sinikorpi keskustelevat englanninkielisen insinöörikoulutuksen tarjoamista uramahdollisuuksista.