asiakastarina

Accenture: Kansainvälistä toimintaa paikallisella sydämellä

Teksti
Heini Kaisto
Kuva
Mikko Vähäniitty

Globaali konsultointitalo Accenture etsii uusia lupauksia Jyväskylän opiskelija- ja yritysmaailmasta. Kansainvälisen uran rakentaminen onnistuu myös Keski-Suomesta käsin.

Maarit Bendecon

Jyväskylän Crazy Townin tiloissa toimiva Accenture on tuttu nimi useille heillekin, jotka eivät IT-maailmaa tarkemmin tunne. Asiantuntijayritys laajeni vuonna 2021 Jyväskylään, jotta se pystyisi paremmin palvelemaan asiakkaitaan myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella. ”Vaikka toimimmekin lähes kaikkialla maailmassa, toimintamme sydän on aina paikallinen”, Jyväskylän toimipisteen vetäjänä toimiva Maarit Bendecon kertoo.

Jyväskylä on Suomen Ateena

”Teemme vahvasti yhteistyötä ammattikorkeakoulun ja yliopiston kanssa ja meillä on myös oma kouluyhteistyö-tiimi. Mietimme jatkuvasti uusia verkostoitumismahdollisuuksia opiskelijoiden kanssa.”

Bendecon luottaa Accenturen kilpailuasemaan haluttuna työnantajana: yritys tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuksia kansainvälisen uran rakentamiseen sekä lukuisia mahdollisuuksia urakehitykseen – aina kansainvälisiin johtotehtäviin saakka.

”Jopa esimerkiksi entiset sairaanhoitajat, joilla ei ole IT-alan kokemusta, voivat alakohtaisen kokemuksen ansiosta toimia asiantuntijoina alan järjestelmäprojekteissa”, Bendecon avaa yrityksen tarjoamia mahdollisuuksia.

Accenturella on asiakkaita joka maailman kolkassa, mutta myös työntekijät voivat työskennellä joustavasti hybridinä tai täysin etänä: ”Tavoitteenamme on ansaita se työntekijän työmatkaan käyttämä aika ja kun ollaan läsnä, niin se on antoisaa.” Ideaa toteutetaan mm. Fun Club -toiminnalla, kuten viini- ja kirjakerhoilla. ”Perustimme juuri oman kokeilukerhon Jyväskylään!” Bendecon paljastaa.

Tiimiakatemian kasvatti

Maailmalla uransa tehnyt Bendecon on Tiimiakatemian kasvatti: ”Tiimiakatemiasta sain myös rohkeutta hypätä tuntemattomaan ja lähteä uusille urille.”

Jyväskylän toimipisteen vetäjänä toimiva Bendecon tietää, että tasapaino työn ja arjen välillä on keskeisessä roolissa työssäjaksamisessa. Accenturella palautumista tuetaan mm. ohjatuilla meditaatiohetkillä sekä mikrotaukoihin kannustamalla. Aikanaan burnoutin kokenut Bendecon tietää omakohtaisen kokemuksen kautta, että hyvinvointiin tulee panostaa – ja nyt hän osaa tunnistaa merkit ajoissa myös muissa.

”Olen sosiaalinen ihminen, mutta olen oppinut ottamaan aikaa itselleni ja kokoamaan niitä omia ajatuksiani – yleensä juuri vetäytymällä luontoon. Saan luonnosta energiaa. Kodissamme on iso pihapiiri, jonka kukkien hoidosta nautin. Arkeni on aika hektistä – minulla on neljä nuorta lasta, yrittäjämies sekä kaksi SOS-lapsikylän tukilasta, joten perheen pyörittäminen työn ohessa työllistää paljon. Siksi oman ajan ottaminen luonnon parissa, esimerkiksi äänikirjoja kuunnellen, onkin minulle tärkeää.”