Tekoälyyn perehtyneet ovat kuumaa valuuttaa työmarkkinoilla nyt ja lähitulevaisuudessa. Sen huomaa myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun Data-analytiikka ja tekoäly -opintokokonaisuuden ennätysnopeasta täyttymisestä.

– Ensimmäisen opintokokonaisuuden suosio yllätti meidät täysin. Kurssin kaikki 30 paikkaa menivät kolmessa minuutissa, kun ilmoittautuminen alkoi. Jonoon jäi yli sata opiskelijaa ja kyselyjä on tullut paljon jälkikäteen, kertoo JAMKin tieto- ja viestintätekniikan lehtori ja tekoälyasiantuntija Mika Rantonen.

Massiivisen suosion vuoksi JAMKissa aloitettiin välittömästi suunnittelu koulutuksen lisätoteutuksille, joista ensimmäinen järjestettiin jo myöhemmin samana vuonna. Lisätoteutuksia järjestettiin myös vuoden 2020 keväälle.

Data-analytiikan ja tekoälyn koulutus on 30 opintopisteen opintokokonaisuus, joka perehdyttää opiskelijan datan käsittelyyn ja analysointiin, big data –ympäristöihin sekä kone- ja syväoppimiseen. Kurssin lopussa tehdään erillinen projektityö niin data-analytiikkaan kuin tekoälyynkin liittyen.

Opintokokonaisuus on kokonaan verkossa suoritettava ja opintojaksot on suunniteltu niin, että ne voidaan suorittaa työn ohessa.

Kovan kysynnän vuoksi JAMKissa on nyt tarjolla myös yrityskohtaisia koulutuspaketteja, jotka suunnitellaan yrityksen omien tarpeiden mukaan.

– Yrityksille räätälöidyt koulutukset on mahdollista sovittaa juuri halutulle tasolle ja halutun mittaisiksi. Myös yrityksen oman datan käyttäminen osana koulutusta on mahdollista, muistuttaa Mika Rantonen.