Jussi Halttunen

Jussi Halttunen, rehtori

"Vuosi 2018 oli JAMKin osalta erittäin hyvä ja tuloksellinen. Strategian kulmakiveksi asetettu ”uuden sukupolven korkeakoulu” eteni suotuisasti useammalla eri rintamalla. "

Lue lisää
Sinuhe Wallinheimo

Sinuhe Wallinheimo, Jyväskylän ammattikorkeakoulun hallituksen puheenjohtaja

"Tärkein kilpailuvalttimme on tähän asti ollut ajan hermolla eläminen ja tekemisen laatuun panostaminen. Näin pitää olla myös jatkossa. "

Lue lisää
Talousaiheinen kuvituskuva

Talouden tunnuslukuja

Vuosi 2018 oli Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy:n 22. toimintavuosi. Vuoden 2018 toiminnan erityispiirteenä oli ammattikorkeakoulujen varainhankintamahdollisuus.

JAMKin opiskelijoita luokassa

Kevään yhteishaussa JAMK kolmanneksi vetovoimaisin ammattikorkeakoulu

Kevään 2018 yhteishaussa Jyväskylän ammattikorkeakouluun oli yli 5200 ensisijaista hakijaa. Suhteessa aloituspaikkoihin ensisijaisia hakijoita oli 3,75-kertaisesti. Vetovoimaltaan JAMK sijoittui kolmen parhaan ammattikorkeakoulun joukkoon.

Nainen työhuoneessa

Jatkuvaa oppimista edistettiin edelleen vuonna 2018

JAMK jatkoi jatkuvan oppimisen edistämistyötä vuonna 2018. Painopisteen muuttuessa yhä enemmän kohti elinikäistä oppimista, on myös JAMKissa uudistettu koulutustarjontaa entistä joustavammaksi.

Piirroskuva kyberturvallisuushahmosta

OKM myönsi JAMKille merkittävän avustuksen kyberturvallisuuden kehittämiseen

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen myönsi ammattikorkeakouluille viiden miljoonan euron valtionavustukset tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaan (TKI). Jyväskylän ammattikorkeakoulu (JAMK) sai 823 000 euron avustuksen soveltavan kyberturvallisuuden vahvuusalan kehittämiseen tähtäävään CybeRDI-hankkeeseen.

JAMKin betonintestauslaboratorio

JAMKissa luodaan uusia innovaatioita Suomen betoniteollisuuteen

Jyväskylän ammattikorkeakoululle vuoden 2018 alussa myönnetyn 515 000 euron hankerahoituksen avulla luodaan resurssiviisas tapa hyödyntää metsäteollisuuden sivumateriaalivirtaa ja pyritään vähentämään sementin osuutta betonissa.

Piirroskuvaa datakayrista

JAMKille 360 000 euroa yritysten data-analytiikan osaamisen ja ratkaisujen kehittämiseen

Digitalisaation ja nopean teknologiakehityksen seurauksena termi "Big Data" on noussut vahvasti julkisuuteen. Erityisesti ihmisten profilointiin liittyvä soveltaminen ja ennakoivan huollon sovellukset ovat olleet otsikoissa. JAMK on kartoittanut data-analytiikan hyödyntämisen nykytilaa ja tarpeita Keski-Suomen alueella toimivien yritysten kanssa käydyissä keskusteluissa.

Hippos 2020 havainnekuva

JAMK avainpaikalle terveys- ja hyvinvointialan kehityksessä: hyvinvointiyksikkö siirtyy osaksi Hippos2020-keskusta

Lokakuussa 2018 Jyväskylän ammattikorkeakoulu päätti, että hyvinvointiyksikkö tulee siirtymään osaksi Hippos2020 -hankkeen myötä rakentuvaa Hippoksen hyvinvointikeskusta.

Nuoria opiskelijoita

JAMKin avoin AMK ennätystulokseen jo toista vuotta peräkkäin

Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoimessa AMK:ssa suoritettiin vuonna 2018 kaikkiaan 15 805 opintopistettä, mikä on yli 2000 opintopistettä enemmän kuin aiempi, edellisvuonna tehty ennätystulos. Myös opiskelijamäärä on kasvanut.

Auto Kroatiassa maantiellä

Kansainvälinen tieliitto palkitsi JAMKissa kehitetyn innovaation

Kansainvälinen tieliitto palkitsi JAMKissa kehitetyn, liikennemerkkeihin liittyvän innovaation. Teknologiaa on otettu jo käyttöön Kroatiassa osana Zagrebin Yliopiston ja JAMKin yhteistä projektia.

Mustasotilaskärpänen tutkijan kädessä

Tarvaalassa kasvatetaan mustasotilaskärpäsiä

Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutissa käynnistyneessä hankkeessa on tavoitteena kartoittaa hyönteistalouden mahdollisuudet Viitasaari-Saarijärvi seutukunnan alueella sekä mahdollistaa nuorten yrittäjien osaaminen tulevaisuuden hyönteistaloudessa.

Monialaisen kuntoutuksen uusi tiimi

Monialainen kuntoutus sai huipputiimin

JAMK teki lokakuussa uudenalaisen avauksen palkkaamalla JAMKin historian ensimmäisen johtavan tutkijan, ja nyt Merja Rantakokko vetää huippuosaajien ryhmää hyvinvointiyksikössä.

Lutakon satama illalla

Liki 150 hanketta: tutkimus- ja kehitystoiminta ennätystulokseen

JAMKin TKI-toiminta laajeni merkittävästi edellisestä vuodesta ja saavutti uuden ennätyksen. JAMKissa oli käynnissä vuonna 2018 yhteensä 149 TKI-projektia ja TKI-työtä toteutti yhteensä 428 henkilöä. TKI-toiminnan laajuus vuonna 2018 oli 138 henkilötyövuotta.

Siirry: JAMKilaiset julkaisivat entistäkin aktiivisemmin

JAMKilaiset julkaisivat entistäkin aktiivisemmin

JAMKin julkaisusarjan kattaus tarjosi aiempien vuosien tapaan useita ajankohtaisia aiheita monia eri kanavia hyödyntäen.

Lue lisää yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta

Toiminnan yhteiskunnallinen vaikuttavuus

Ammattikorkeakoulu antaa korkeakouluopetusta ammatillisiin asiantuntijatehtäviin sekä edistää elinikäistä oppimista. Ammattikorkeakoulu tekee työelämää ja aluekehitystä edistävää tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio- sekä taiteellista toimintaa.

PDF Vuosikertomus 2018 tulostettavassa PDF-muodossa Lataa tiedosto