Jyväskylän ammattikorkeakoulu säilytti asemansa Suomen neljänneksi suosituimpana ammattikorkeakouluna ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna. Edellä ovat pääkaupunkiseudun ammattikorkeakoulut Metropolia ja Laurea sekä Tampereen AMK.

Monimuotototeutusten suosio jatkoi vahvaa kasvuaan, hakijoiden määrä nousi viime vuodesta lähes 20 prosenttia. Kokonaishakijamäärä säilyi lähes edellisvuoden tasolla. vuonna 2017 luku on 14336 ja vuonna 2016 14520. Ensisijaisten hakijoiden määrä kasvoi hieman: vuonna 2017 hakijoita oli 5762, vuonna 2016 luku oli 5609.

Englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin hakeneiden määrä laski 701:stä 465:een.  EU-ETA-alueen ulkopuolisille suunnatut lukuvuosimaksut tulivat voimaan vuonna 2017 ensimmäistä kertaa ja voivat olla syynä hakijamäärän laskuun. Vetovoimaluku eli ensisijaisten hakijoiden määrä per aloituspaikat kaikkien JAMKin koulutusten osalta oli 4,04.

Suosituimmaksi JAMKin ohjelmaksi nousi sosionomin tutkinto-ohjelma, johon hakijoita oli 1326, joista ensisijaisia 316. Se oli 72 hakijaa enemmän kuin vuonna 2016. Yhtä aloituspaikkaa tavoitteli lähes 16 henkilöä.

Suurta mielenkiintoa herätti tänä vuonna myös JAMKin ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa yhteistyössä järjestettävä biotalouslogistiikan koulutus. Siihen haki 108 henkilöä. Myös kyberpuoli jatkaa suosiotaan: hakijoita Cyber Security (YAMK)-koulutukseen oli 123, joista ensisijaisia oli 109.  

Tuudo helpottaa opiskeljan elämää

Opiskelijoille lanseerattiin loppuvuodesta uusi tiedotuskanava Tuudo. Se on mobiilisovellus, joka sisältää opiskelijoiden käytetyimmät palvelut opintoihin ja opiskelijan arkeen liittyen. Sovellus parantaa mm. opintojen seurantaa, opetustilojen saavutettavuutta, opintosuoritusten reaaliaikaista tiedottamista ja ajankäytön suunnittelua. Tuudoa on kehitetty yhteistyössä opiskelijakunta JAMKOn kanssa ja se toimii sekä suomeksi että englanniksi. Sovelluksen avulla mukana kulkevat JAMKin käytetyimmät verkkopalvelut.

JAMKin IT-opiskelijat nappasivat voiton Junction 2017 Hackathonissa

Junction Hackathon on tapahtuma, joka yhdistää hakkereita, suunnittelijoita ja laitteistoja. Kilpailu kokoaa kerran vuodessa alan osaajia yhteen työstämään ratkaisuja aitoihin haasteisiin.

Junctioniin osallistuvat tiimit valitsevat yhteistyökumppaneiden antamista haasteista mieleisensä ratkottavaksi. Tänä vuonna KONE-yhtiön haasteessa voiton nappasi Salt Factory-tiimi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta. JAMKista tiimiin kuuluivat Sami Autio, Atro Lähdemäki, Miika Avela ja Lauri Mäkinen sekä Aalto-yliopistolta Matias Järvilehto.

Lue uutinen täältä