JAMKissa opiskelleesta Roope Rämäsestä vuoden nuori yrittäjä

Jyväskyläläinen tuolloin 29 -vuotias Roope Rämänen Finnchat Oy:stä sai vuonna 2016 Keski-Suomen Vuoden Nuori yrittäjä-palkinnon. yrityksen toiminta koostuu verkkokauppojen ja -sivustojen livechat-palvelusta. Rämänen on opiskellut JAMKissa yrittäjyyttä.

Yhtiö on luonut perustamisensa jälkeen noin 60 pysyvää työpaikkaa Jyväskylään.  Finnchat on kansainvälistynyt rohkeasti ja lupaavasti palvelu- ja teknologiatuotteillaan. Isoin yrityksen ottama riski on ollut Saksaan toimiston avaaminen. Saksassa työskentelee tällä hetkellä seitsemän henkilön tiimi ja kasvunäkymät ovat hyvät.

– Finnchat on todella nopeasti kasvava nuorten yrittäjien perustama yritys, joka on uudenlaisella toiminta-ajatuksella lähtenyt rohkeasti rakentamaan ja uudistamaan verkkoympäristössä tapahtuvaa asiakaspalvelua ja liiketoimintaa yhdistämällä tekniikan tarjoamia mahdollisuuksia ja asiantuntevaa henkilökohtaista asiakaspalvelua. Finnchat toimii esimerkkinä myös perinteisille kaupan alalla toimiville yrityksille, jotta nämäkin uskaltaisivat ennakkoluulottomasti uudistaa toimintaansa ja hyödyntäisivät olemassa olevaa osaamistaan sekä vahvuuksiaan asiakkaiden palvelemisessa uusissa myyntikanavissa, kerrottiin valintaperusteissa. 

JAMKin opiskelijat tekivät kuluneen vuoden aikana monenlaista hyvää

JAMKin sosiaali- ja terveysalan opiskelijat järjestivät vuoden aikana useita virkistystapahtumia ikääntyneille. Projektit olivat osa ensimmäisen vuoden yrittäjyyden opintoja, ja niiden tavoitteena oli hyvän mielen tuominen päivätoimintakeskuksen ja palvelutalojen asukkaille. Samalla nuoret saivat kokemusta projektityöskentelystä sekä toimintakyvyiltään erilaisten vanhusten kanssa toimimisesta.

Tutkimusten mukaan liikunta, yhteiset aktiviteetit sekä sosiaalinen kanssakäyminen parantavat muistisairaiden aivojen hyvinvointia sekä kaikkien iäkkäiden mielenterveyttä. Virkistyspäivä oli suunniteltu nämä osa-alueet huomioiden.

Lisäksi opiskelijat mm. tarjosivat yksinhuoltajaperheille irtioton arjen kiireistä talviaiheisessa tapaamisessa.