Rakennusmestarikoulutus sai jatkoa

Rakennusmestari (AMK) -koulutus käynnistyi toistamiseen tammikuussa Jyväskylässä Seinäjoen ja Jyväskylän ammattikorkeakoulujen yhteistyönä. koulutus järjestetään monimuotototeutuksena JAMKin pääkampuksen tiloissa. Yksi viikko kuukaudesta on opetusta maanantaista perjantaihin, muutoin opiskellaan etänä.

Rakennusmestarikoulutus tähtää työmaatehtäviin. Rakennusmestari (AMK) voi työskennellä esimerkiksi vastaavana työnjohtajana, työkohdemestarina, rakennusvalvojana tai rakennustarkastajana. Rakennusmestarit ovat myös olleet perustamassa monia huomattavia ja hyvin menestyneitä rakennusalan yrityksiä. Koulutus antaakin hyvät eväät myös yrittäjyyteen. Valmistuville rakennusmestareille voinee luvata hyviä työelämänäkymiä, koska Jyväskylän alueen rakennusalan yrittäjät ovat esittäneet toteutuksesta vahvan toiveen.

– Rakennusmestarikoulutuksella  korvataan rakennusliikkeiden rakennusmestarivajetta, työjohtoporrasta tarvitaan työmaille pikaisesti, JAMKin vastuuopettaja Jukka Konttinen toteaa.

Lue lisää

IT-instituutin kehittämä FINCSC-sertifikaatti todentaa kyberturvallisuuden

Organisaatioiden kyberturvallisuustason arviointiin on nyt tarjolla IT-instituutissa kehitetty Finnish Cyber Security Certificate – FINCSC. Sertifiointijärjestelmä soveltuu käytettäväksi organisaatioille niiden tyypistä, koosta tai toimialasta riippumatta. Suomesta on aiemmin puuttunut kevyt ja kustannustehokas pk-yritysten saavutettavissa oleva tapa, jolla ne voivat osoittaa asiakkailleen ja kumppaneilleen kyberturvallisuuden perusasioiden olevan kunnossa.

- Toimivat ja luotettavat palvelut ovat tänä päivänä yrittäjille elinehto. Siksi FINCSC-sertifiointi on yritykselle merkittävä kilpailutekijä. Se on osoitus kyberturvallisuuden huomioon ottamisesta omassa liiketoiminnassa. Etenkin kansainvälisille markkinoille mentäessä tietoturvan sertifiointi on lähes välttämätön, kertoo JAMKin IT-instituutin kyberturvallisuuden lehtori Mika Karjalainen. Sertifiointi otettiin käyttöön joulukuussa 2016 ja sen on suorittanut jo 22 yritystä.

Lue lisää