Jussi Halttunen, rehtori

"Jyväskylän ammattikorkeakoulun strategian ydinajatuksena on muuttua uuden sukupolven korkeakouluksi vuoteen 2020 mennessä. On selvää, että se on hyvin erilainen, kuin tämän päivän JAMK. "

Lue lisää

Aila Paloniemi | JAMK Oy:n hallituksen pj | kansanedustaja

"On hykerryttävän hienoa, että oma ammattikorkeakoulumme yhdessä Metropolia AMK:n kanssa toimii jatkossa kuntoutusalan osaamiskeskittymänä Suomessa. Osaamiskeskittymässä kehitetään alan koulutusta sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnan yhteistyötä. Tehtävä on merkittävä, sillä keskittymä tukee valtakunnallisen sote- ja kuntoutuksen uudistamisen toteuttamista."

Lue lisää

Talouden tunnuslukuja

Vuosi 2016 oli Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy:n 20. toimintavuosi

Toiminnan yhteiskunnallinen vaikuttavuus

Ammattikorkeakoulu antaa korkeakouluopetusta ammatillisiin asiantuntijatehtäviin sekä edistää elinikäistä oppimista. Ammattikorkeakoulu tekee työelämää ja aluekehitystä edistävää tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio- sekä taiteellista toimintaa.

Yhteishaku: JAMK oli nelonen

Suosituimmaksi JAMKin ohjelmaksi nousi fysioterapian koulutusohjelma.

Yhteistyötä yli oppilaitosrajojen

Edufutura edistää koulutusyhteistyötä Jyväskylässä.

Aktiivista hanketoimintaa läpi vuoden

JAMK toteutti aktiivisesti tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa Keski-Suomessa.

JAMKin kätilö- ja fysioterapeuttikoulutukset viettivät pyöreitä

Vuonna 2016 JAMKissa juhlittiin 40-vuotiasta kätilökoulutusta ja 50-vuotiasta fysioterapeuttikoulutusta. Molemmat tutkinto-ohjelmat ovat JAMKin vetovoimaisimpien joukossa ja kärkisijoilla vastaavien koulutuksien vetovoimien valtakunnallisessa vertailussa.

Bolashak-ohjelma toi Askhatin AOKKiin

JAMK on tehnyt jo vuosia yhteistyötä Kazakstanin kanssa. Yksi yhteistyön muodoista on mahdollistunut Bolashak-stipendiaattiohjelman kautta, johon JAMK valittiin muutama vuosi sitten toteuttajaksi. Ohjelman kautta kazakstanilaiset opettajat hakeutuivat vuonna 2016 JAMKin ammatilliseen opettajakorkeakouluun täydentämään pedagogisia opintojaan.

Julkaisuja ja kieliopintoja

Henkilöstön yleinen julkaisuaktiivisuus oli edelleen hyvällä tasolla myös opetus- ja kulttuuriministeriön julkaisutilastojen perusteella. Jamkilaiset kirjoittivat noin kolme sataa tieteellistä, ammatillista tai yleistajuista artikkelia tai kirjaa. Kielikeskus taas huolehtii kaikkien JAMKin opiskelijoiden opetussuunnitelmien mukaisen kieli- ja viestintäopetuksen järjestämisestä ja tarjoaa lisäksi laajan valikoiman valinnaisia kieli- ja viestintäopintoja.

Nuoret ja rohkeat yrittäjät JAMKista

JAMKissa opiskelleesta Roope Rämäsestä vuoden nuori yrittäjä.

Kyberpuolelle uusi sertifikaatti

Rakennusmestarikoulutus sai jatkoa ja kyberpuolelle uusi sertifikaatti.

JAMKissa alkoi ravitsemusjohtamisen korkeakouludiplomikoulutus

Jyväskylän ammattikorkeakoulussa käynnistyi syyskuussa uusi, 60 opintopisteen laajuinen ravitsemusjohtamisen kokonaisuus, joka on suunnattu ravitsemisalan ammattilaisille tai niille, joilla on tavoitteena jatkossa suuntautua ravitsemusjohtamisen tehtäviin. Koulutus kestää kaksi vuotta, ja sen voi suorittaa työn ohella.

Kuntoutusalan osaamiskeskittymä perustettiin

JAMK ja pääkaupunkiseudulla toimiva Metropolia Ammattikorkeakoulu sopivat vuoden 2016 lopussa, että vuoden 2017 alusta he tulevat toimimaan yhdessä kuntoutusalan osaamiskeskittymänä ja kehittämään alan koulutusta sekä tutkimus- ja kehittämistoiminnan yhteistyötä.

PDF Vuosikertomus tulostettavassa PDF-muodossa Lataa tiedosto