JAMKin opiskelija Juha Möttönen lanseerasi markkinoille Galactic Conquerors –vuoropohjaisen strategia-taktiikkapelin.

– Galactic Conquerors yhdistää parhaat puolet vuoropohjaisista sekä reaaliaikaisista strategioista luoden samalla uudenkaltaisen tuotteen markkinoille. Ideana on että kahdeksan pelaajan moninpeli verkon ylitse ja muuttuvat kentät tarjoavat tunneiksi tekemistä. Muokkaustyökalujen avulla lisäpelattavaa on saatavilla teoriassa rajattomasti, Möttönen kertoo.

Pelin rakentaminen kesti kaksi vuotta.

– Pelin suunnittelua aloittaessani en arvannut, että prosessista tulisi näin pitkä. Pelisuunnittelijalle ei riitä, että tietää, miten pelejä pelataan, vaan täytyy tuntea, kuinka ne on rakennettu. Lisäksi oli tärkeää kerätä toimiva ja vahva tiimi: pelin tekemiseen tarvitaan muun muassa koodaajaa, äänisuunnittelijaa ja visuaalista suunnittelijaa, Möttonen pohtii.

Verkon tuotekehitysforumilla peleistä kiinnostuneiden on ollut mahdollista antaa oma panoksensa pelin suunnitteluun. Pelimarkkinat ovat kansainväliset ja työskentelykielenä on ollut englanti:

– Toteutamme kaiken englanniksi. Suomen markkinat eivät tällä alalla riitä, ja esimerkiksi AppStoren avulla saavutamme globaalit markkinat panostamatta itse erillisiin verkkokauppoihin, Möttönen pohtii.
 
JAMKin tietojenkäsittelyn koulutuksessa voi suorittaa tradenomitutkinnon pelinkehityksen näkökulmasta. Vaikka opiskelija ei päätyisikään pelialalle, mahdollistaa koulutus uran myös muun ICT-alan parissa.