JAMKin ammatillinen opettajakorkeakoulu oli vuonna 2014 jälleen hakijoiden suosikki.

Ammatillisen opettajan, erityisopettajan ja opinto-ohjaajan koulutuksiin haki 1733 aikuista. Taakse jäivät neljä muuta Suomessa toimivaa opettajakorkeakoulua. Erityisen suosittu oli opettajille suunnattu opinto-ohjaajankoulutus.

– Eri puolilla Suomea järjestettävät alueryhmät vaikuttavat paljon valintaan. On helpompi opiskella kotikulmilla, opettajankoulutuspäällikkö Harri Keurulainen kertoo. Alueryhmiä toimii mm. Joensuussa, Kokkolassa, Kuopiossa, Seinäjoella ja Lappeenrannassa.

– Luvut ovat suoraa palautetta myös onnistuneesta koulutuksen toteutuksesta. Hakijat ovat aikuisia oman alansa ammattilaisia, joille tuttujen ja työkavereiden suositukset voivat olla ratkaiseva tekijä opiskelupaikkaa valittaessa, Keurulainen jatkaa.

JAMKin ammatilliseen opettajankoulutukseen oli yhteensä 1272 hakijaa. Opettajien jatkokoulutuksiin, eli ammatilliseen erityisopettajankoulutukseen taas oli 164 hakijaa ja opinto-ohjaajankoulutukseen 297 hakijaa.

– Vuosittain meiltä valmistuu satoja uusia opetusalan ammattilaisia. Luku saattaa vaikuttaa suurelta, mutta opetusalalla töitä riittää hyvin. Suuri osa opiskelijoistamme itse asiassa tekee jo opetustyötä opinnot aloittaessaan, mutta on vielä vailla pedagogista pätevyyttä, päättää Keurulainen.