Jyväskylän ammattikorkeakoulussa on avattu ovet yrittäjyydelle. Yrittäjyystiimi JAMK Generator tukee opiskelijoita alusta alkaen, ja uusia yrityksiä syntyy vuosittain parikymmentä

InnovaatioviikkoJAMK tarjoaa opiskelijoilleen kaksi erityyppistä väylää yrittäjyyteen: JAMK Generatorissa voi ideoida, innostua, kehittää liikeideaa tai perustaa yrityksen osana muita opintoja. Yli 20 vuotta toimineessa Tiimiakatemiassa voit tehdä kaiken saman ja suorittaa tutkinnon perustamalla yrityksen tiimin kanssa.

Jyväskylän ammattikorkeakoulun ensimmäinen Innovaatioviikko pyörähti käyntiin syksyllä 2013.

Toimeksiantajia tässä ensimmäisessä Innovaatioviikko-kokeilussa oli muun muassa JYP-Akatemia, miesten vaateliike Urheva, Music.Info ja Teatteri Eurooppa Neljä. Viikon aikana toimeksiantajien osoittamia kehittämishaasteita ratkoi 600 opiskelijaa.

Ratkaistavia haasteita oli hyvinvointipalvelukonseptin kehittämisestä aina hukassa olevan asiakaspotentiaalin tunnistamiseen ja saavuttamiseen. Päivien aikana opiskelijat kävivät Jyväskylässä noin 3000 keskustelua asiakkaiden ja kohderyhmien kanssa puhelimitse ja kasvotusten. Lisäksi he ideoivat ja konseptoivat ratkaisuja toimeksiantoihin testasivat ratkaisujaan nopeilla kokeiluilla asiakkaiden luona.

Innovaatioviikon yhtenä tavoitteena on antaa kaikille JAMKin opiskelijoille Design Thinking –tyyppinen ongelmanratkaisumenetelmä. Menetelmää käyttävät ja opettavat myös maailman johtavat bisneskoulut monialaisten ja -tieteisten kehittämisryhmien toimintamallina.

JAMK antaa menetelmän käytännön kokemuksen kautta käyttöön kaikille opiskelijoille ensimmäisenä oppilaitoksena Euroopassa. Innovaatioviikko on osa kaikille yhteisiä viiden opintopisteen JAMKin yrittäjyys- ja innovaatio -opintoja

Innovaatioviikko on osa JAMK-Generatorin toimintaa. Vuonna 2013 JAMK Generatorin asiantuntijatiimin avustamana perustettiin 22 yritystä.