jamk.fi

JAMKin verkkosivuja koskee EU:n saavutettavuusdirektiivi, jonka mukaan kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää digitaalisia palveluita.

Saavutettavuusdirektiivissä saavutettavuudella tarkoitetaan, että verkkosivut ja mobiilisovellukset sekä niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voisi niitä käyttää ja ymmärtää mitä niissä sanotaan.

EU:n saavutettavuusdirektiivin mukaisesti verkkosivustomme tulee noudattaa WCAG 2.0 –kriteeristön AA-tasoa 23.9.2020 mennessä.

Saavutettavuuden kehittäminen

Haluamme kehittää JAMKin verkkopalveluiden käytettävyyttä ja ymmärrettävyyttä, jotta voimme palvella kaikkia verkkopalveluidemme käyttäjiä mahdollisimman hyvin ja tasavertaisesti.

Työskentelemme Jamk.fi-sivuston parantamiseksi eri tavoin. Jamk.fi-sivuston saavutettavuudesta teetettiin ulkopuolinen asiantuntija-arvio joulukuussa 2018 (Annanpura Oy). Tämän lisäksi havainnoimme sivuston saavutettavuuteen liittyviä epäkohtia apuohjelmien avulla.

Havaittuja kehityskohteita

  • värit ja kontrastit
  • puuttuvat tekstivastineet (kuvalinkit, kuvat)
  • valikoiden toimivuus näppäimistöllä ja ruudunlukuohjelmalla

Teemme jatkuvasti työtä tunnistettujen epäkohtien korjaamiseksi. 

Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, huomioita, kysymyksiä ja parannusehdotuksia JAMKin verkkosivustoihin ja niiden saavutettavuuteen liittyen palautelomakkeen kautta tai sähköpostitse osoitteeseen viestinta(a)jamk.fi.

(Päivitetty 20.2.2019)

Palautetta palveluista tai web-sivuista
Haluan, että minuun otetaan yhteyttä