Saavutettavuudella tarkoitetaan, että verkkosivut ja mobiilisovellukset sekä niiden sisällöt ovat sellaisia, että kuka tahansa voisi niitä käyttää ja ymmärtää mitä niissä sanotaan.

JAMKin verkkosivuja koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka pohjautuu  EU:n saavutettavuusdirektiiviin. Lain mukaan kaikilla tulee olla tasavertaiset mahdollisuudet käyttää digitaalisia palveluita.

Jamk.fi-sivusto on julkaistu vuonna 2013. Tämän verkkosivuston tulee noudattaa WCAG 2.1 –kriteeristön AA-tasoa 23.9.2020 mennessä. 

Saavutettavuuden kehittäminen

Haluamme kehittää JAMKin verkkopalveluiden käytettävyyttä ja ymmärrettävyyttä, jotta voimme palvella kaikkia verkkopalveluidemme käyttäjiä mahdollisimman hyvin ja tasavertaisesti.

Työskentelemme Jamk.fi-sivuston saavutettavuuden parantamiseksi eri tavoin. Jamk.fi-sivuston saavutettavuudesta teetettiin ulkopuolinen asiantuntija-arvio joulukuussa 2018 (Annanpura Oy). Tämän lisäksi havainnoimme jatkuvasti sivuston saavutettavuuteen liittyviä epäkohtia apuohjelmien avulla ja korjaamme sivustossa ja sen sisällössä havaittuja saavutettavuuspuutteita.

Havaittuja kehityskohteita

  • värit ja kontrastit
  • osalla sivuista: puuttuvat tekstivastineet (kuvalinkit, kuvat)
  • valikoiden käytettävyys ruudunlukuohjelmalla
  • osa sivuilla julkaistuista pdf-tiedostoista ei täytä saavutettavuuden vaatimuksia

Teemme jatkuvasti työtä tunnistettujen epäkohtien korjaamiseksi. 

Palaute

Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia, huomioita, kysymyksiä ja parannusehdotuksia JAMKin verkkosivustoihin ja niiden saavutettavuuteen liittyen sähköpostitse osoitteeseen viestinta(a)jamk.fi.

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle sähköpostitse. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

(Päivitetty 10.12.2019)