Miksei musiikinopiskelijoilla ole osuuskuntaa? Tuosta kysymyksestä lähti JAMKissa pop/jazz-laulunopettajaksi opiskelevan Linda Arolan idea Kasiosa-osuuskunnan perustamiseksi. Idea löysi nopeasti kannattajia opiskelukavereista ja osuuskunnassa on nyt 13 jäsentä. Musiikin alan ja yrittäjyyden yhdistäminen tuntuu opiskelijoista luonnolliselta ja monella on aikomus jatkaa osuuskunnassa valmistumisen jälkeen.

– Muusikon ammatissa on hyvä olla joku reitti, jonka kautta hoitaa taloudellisia ja käytännön asioita, vaikka opettamisen tai keikkojen suhteen. Ja esimerkiksi soitinhankinnat voi vähentää verotuksessa, rumpali Jyri Ekholm kertoo.

Kasiosan tarjoama musiikin opetus eroaa musiikkiopistoista, sillä osuuskunnan tunnit ovat kertahinnoiteltuja. Musiikin opetuksen ja esiintyjävälityksen lisäksi Kasiosa Osk tarjoaa suomalaisen musiikkikampuksen tapahtumille tuotantotukea vuoden 2017 loppuun saakka. Heidän tavoitteenaan on kehittää musiikkikampuksen näkyvyyttä ja luoda siitä tunnettu ja näkyvä musiikkitapahtumien tuottaja Jyväskylässä.

Löydät musiikkikampuksen tapahtumatarjonnan kootusti täältä musiikki kampus.fi

TEKSTI JA KUVA TIIA KOLU