Kilpaurheilutausta on tuonut Kati Rauhaniemelle sitkeyttä, nopeaa analysointikykyä, tavoitteellisuutta ja aikataulutusta. Epäonnistumisiin ei kannata jäädä rypemään. Katilla on laajaa kiinnostusta moniin asioihin ja tämän todistaa se, että hän on työskennellyt kaikilla tilastokeskuksen määrittelemillä toimialoilla.

Kati Rauhaniemi on valtakunnallisesti palkittu yrittäjä, joka on tehnyt jo noin 23 vuoden uran liike-elämässä; uransa aikana hän on valmentanut yli 600 yritystä ja yritysjohtoa.

Kati mainitsee olevansa tälläkin hetkellä 7 yrityksessä osakkaana, hallituksen jäsenen tai bisnesenkelin roolissa.

– Koska on koko työuransa ajan pitänyt useita hattuja päässä yhtä aikaa, on tottunut pitämään asiat erillään. Uteliaisuus tulevaisuuden bisneskenttään ja uudet kehitysnäkymät ajavat eteenpäin.

Yritystehdas on valmennustalo, joka auttaa kasvuhaluisia yrityksiä menestykseen. Oppilaitosyhteistyö on opiskelijoiden, henkilökunnan ja tutkijoiden valmentamista kohti yrittäjyyttä. Esihautomossa ja hautomossa voit testata ja jalostaa ideaasi rauhassa asiantuntevien ihmisten ja työkalujen avustuksella.

Rauhaniemi iloitsee, että yrittäjyyteen suhtaudutaan nykyisin huomattavasti positiivisemmin kuin esimerkiksi vuosikymmen sitten.

– Nuorissa korostuu merkityksellisen työn kaipaus ja itsensä toteuttamisen mahdollisuus. Tämä tekee yrittäjyyden maaperää otolliseksi ja Yritystehdas omalta osaltaan pyrkii madaltamaan tätä kynnystä.

Tulevaisuustutkimusten mukaan jopa 70% työikäisistä toimii seuraavan kymmenen vuoden sisällä yrittäjänä mm. oman työn ohessa. Vakituiset kuukausipalkkaiset työsuhteet vähenevät bisneskentässä ja työ pirstoutuu. Kevytyrittäjyys, osa-aikayrittäjyys, osuuskunta, toiminimi tai osakeyhtiö joka esim. tähtää kansallisille tai kansainvälisille markkinoille; yrittämistä voi tehdä niin monin eri tavoin, mutta tärkeintä lienee yrittäjämäisen asenteen omaksuminen.

– Oletpa yrittäjänä tai et, oman osaamisen tunnistaminen ja sen viestinnällinen kiteyttäminen on tärkeää. Sitä kautta voit kehittää valmiuksiasi esimerkiksi kansainväliseen toimintaan, mihin nykynuorten valmiudet ovat tänä päivänä erinomaiset, Kati summaa.

TEKSTI HELI TOIVOLA KUVAT YRITYSTEHDAS

Strategista hyvinvointia

Uutena tuotteena Yritystehdas yhdistää liikkeenjohdolliseen valmennuksen rinnalle yksilön kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja kehittymiseen liittyvän ohjelman. Yritystehtaan Performance program -pilotti on aloitettu tänä syksynä.

Ohjelmaan sisältyy yksilövalmennusta fyysiseen- ja henkiseen hyvinvointiin, ravitsemukseen, stressinhallintaan ja ajanhallintaan. Lisäksi toteutetaan Firstbeatin sykevälimittaukset, käytetään Polar- teknologiaa ja yhteistyövalmennusta Hintsa Performancen kanssa. Pilotti kestää 6 kk.

– Tutkimustulokset todistavat vahvasti, että yritysten henkilöstön suorituskyvyn parantamisella on suora yhteys liiketoiminnan tuloksiin, Kati toteaa.

Taustalla on 5 vuoden tutkimus, tieteellisenä pohjana Strategisen hyvinvoinnin tila Suomessa ja sen tulokset, joka on julkaistu myös kirjana Strategisen hyvinvoinnin johtaminen, Aura ja Ahonen, 2016.