SUOMALAISET TOTTUVAT säännölliseen lounastamiseen jo kouluaikanaan. Ei siis ihme, että myös suomalaiset työntekijät ovat ahkeria lounastajia.
– Esimerkiksi Tanskassa on enemmän sellainen smörrebröd-kulttuuri, tietää Anssi.
Työpaikkalounastamisessa yleensä on tärkeää ravintolan sijainti ja palvelun nopeus.
– Lounaat ovat keventyneet, Helsingissäkin on nähtävissä, kuinka salaattibuffat ja keittolounaat ovat todella suosittuja. Friteerattua ruokaa tai hiilihydraattipommeja ei kaivata, kertoo Anssi.
Työpaikkalounaan paikaksi Ravintola Olo ei ehkä ole tavallisin valinta. Lounas maksaa noin 50 euroa ja paikat varataan yleensä etukäteen. Sijainti presidentinlinnan vieressä ja ravintolan saamat arvostetut palkinnot takaavat kuitenkin, että Ravintola Oloon riittää asiakkaita.
Teksti: Paula Pasanen, Kuvat: Hanna-Kaisa Hämäläinen & Ravintola Olo