7.10.2014

EUR-ACE-akkreditointi englanninkieliselle insinööriohjelmalle

Jyväskylän ammattikorkeakoulun englanninkielinen logistiikan insinöörikoulutus on saanut arvostetun eurooppalaisen EUR-ACE-akkreditoinnin. JAMKin koulutusohjelma on ensimmäinen suomalainen ammattikorkeakoulutasoinen koulutusohjelma, jolle myönnettiin tämä kansainvälinen laatutunnustus.

Teksti Pia Tervoja

EUR-ACE-akkreditoinnit myöntää yhteiseurooppalainen European Network for Accreditation of Engineering Education eli ENAEE. Suomessa akkreditointioikeus on Korkeakoulujen arviointineuvostolla KARVIlla.

”Prosessi käynnistyi viime syksynä, jolloin teimme laajan itsearviointiraportin. Vuoden alussa arviointineuvoston jäsenet kävivät arviointivierailulla ja kesällä saimme tiedon akkreditoinnista”, kertoo koulutus- ja t&k-päällikkö Sami Kantanen.

Akkreditoinnilla on iso merkitys JAMKille, sillä se kertoo, että Logistics engineering -koulutusohjelmalla on samat laatukriteerit kuin Euroopan johtavien oppilaitosten vastaavilla koulutusohjelmilla.

”Opiskelupaikkaa hakeville tunnustus on merkki siitä, että koulutuksemme kestää laatuvertailun. Uskon myös, että meiltä valmistuvien insinöörien työmarkkina-arvo on tavallista parempi. Akkreditointiprosessi on kaiken kaikkiaan ollut meille mahdollisuus kehittää toimintojamme eteenpäin”, Kantanen toteaa.

Takaisin