26.9.2014

Sata pyörää löysi uudet omistajat

Syksyn opinnot polkaistiin käyntiin arpomalla aloittaville tutkinto-opiskelijoille 100 kierrätettyä ja kunnostettua polkupyörää syyskuun loppupuolella.

Teksti ja kuva Timo Sillanpää

Resurssiviisauden innoittaman kampanjan toteuttivat Jyväskylän yliopisto, JAMK ja Humanistinen ammattikorkeakoulu (Humak) yhdessä Jyväskylän kaupungin ja Jyväskylän Pyöräilyseuran (JYPS) kanssa toivottaen tempauksellaan opiskelijat tervetulleiksi uudelle opintopolulle.


Mittava kunnostusurakka
Lahjoituksina saatujen käytettyjen polkupyörien kunnostuksesta vastasi Jyväskylän Pyöräilyseura.”Kaikkein huonokuntoisimmat polkupyörät heitettiin pois tai jätettiin varaosiksi, vain parhaat yksilöt remontoitiin opiskelijoiden käyttöön”, kertoo seuran huoltovastaava Ville Laaksonen. Laaksonen on hankkinut kannuksensa polkupyörien kunnostukseen polkupyörämekaanikkona, mutta opiskelee nyt itsekin JAMKissa kolmatta vuotta energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelmassa.

Laaksosen mukaan pyörien korjauksessa kiinnitettiin erityistä huomiota siihen, että ne ovat turvallisia. Peruskunnostuksen lisäksi varmistettiin, että pyöristä löytyvät turvallisuuteen liittyvät varusteet, kuten pinnaheijastimet, soittokello ja ajovalo.

JAMKin markkinointipäällikkö Heli Toivola kertoo, että pyöräkampanjasta voisi tulla joka vuosi toteutettava yhteistyöprojekti.

”Tänä vuonna kunnostettuja pyöriä oli sata, ensi vuonna kenties enemmän”, Toivola toteaa.

Jyväskylän pyöräilyseuran huoltovastaava Ville Laaksonen urakoi polkypyöriä luovutuskuntoon Kankaan alueen teollisuushallissa.

Takaisin