9.10.2014

Sparraamalla yritys kasvuun

Biotalousalan yrityksille tarjotaan mahdollisuus sparrata liiketoimintaansa ulkopuolisten osaajien avulla. Biotalouden Kasvupolku on maksuton kisa ja sparrausprosessi kasvuhaluisille yrityksille.

Ulkopuoliset kasvun sparraajat tuovat osaamisensa yritysten käyttöön. Yritykset tapaavat kahden Kiitoratapäivän aikana yhteensä kymmenen sparraajaa, jotka ovat rahoituksen, myynnin, markkinoinnin, juridiikan, johtamisen, hallitustyöskentelyn tai biotalouden asiantuntijoita.

Biotalouden Kasvupolku koostuu kahdesta haarasta. Bioketju Kasvupolulle voivat hakea yritykset, joiden liiketoiminta kohdistuu metsästä sellutehtaan portille. Toiminta voi liittyä bioenergian tuottamiseen, hankintaan tai käyttöön. Lisäksi kisa on tarkoitettu luonnonmateriaalien jatkojalostukseen, logistiikkaan, metsänhoidon koneellistamiseen, jätteenkäsittelyyn, metsänhoitopalveluihin tai metsäsuunnitteluun keskittyneille yrityksille.

Biotuote Kasvupolku kohdistuu puolestaan sellutehtaan kupeessa tapahtuvaan liiketoimintaan.

Haku kisaan on valtakunnallinen. Kasvupolkua ovat mahdollistamassa JAMK, Metsä Forest, Vapo Oy, Sitra ja SSYP Kehitys Oy.

Ilmoittaudu mukaan kasvupolulle
Bioketju Kasvupolun starttitilaisuus järjestettiin syyskuun puolivälissä JAMKin Biotalousinstituutissa Saarijärvellä. Aiheeseen olivat paikalla herättelemässä useat biotalousalan asiantuntijat.

”Yritykset pääsevät Kasvupolulla tarkistamaan omia liiketoimintasuunnitelmiaan ja hyödyntämään ulkopuolista sparrausta. Kasvupolku on Metsä Fibrelle ja Metsä Forestille yksi tapa tunnistaa kumppanuuksia”, Metsä Fibren tutkimusjohtaja Niklas von Weymarn sanoo.

Bioketju Kasvupolulle on mahdollista ilmoittautua 6.10. saakka. Kehittämisprosessi kestää marraskuuhun 2014

Lisätietoja: www.kasvuopen.fi/kasvupolut/bioketju

Takaisin