Haastattelu

Annukka Akselin aloitti henkilöstöpäällikkönä

"Kun työpäivän jälkeen laulaa kolme tuntia, tulee ihan uutena ihmisenä kotiin."

Teksti ja kuva Pia Tervoja

1. Millainen on työhistoriasi JAMKissa?
Tulin nelisen vuotta sitten JAMKiin lakimiestehtäviin. Olen jonkin verran myös opettanut juridisia aineita. Henkilöstöpäällikkönä aloitin elokuun alussa.

2. Mikä uudessa tehtävässä on innostavinta?
Työn monipuolisuus. Työssä vaaditaan kiinnostusta sekä organisaation liiketoimintaan että ihmisiin. Minut valittiin tehtävään rivityöntekijän paikalta, joten tunnen hyvin työntekijöiden arjen. Se toivottavasti myös näkyy työssäni.

3. Mihin tehtäviin tartuit ensimmäiseksi?
Heti ensimmäisistä päivistä lähtien pääsin ratkomaan henkilöstöpäällikölle kuuluvia työntekijöiden henkilöstöasioita, kuten työsuhde- ja palkka-asioita sekä rekrytointeja. Yhtenä syksyn isona asiana on henkilöstöohjelman päivittäminen, jota tehdään isommalla tiimillä.

Henkilöstöohjelmaan kuuluvat muun muassa henkilöstön osaamiseen ja sen kehittämiseen sekä työhyvinvointiin liittyvät asiat. Henkilöstöohjelman tulisi paitsi varmistaa johdon asettamat strategiset tavoitteet myös antaa esimiehille arjen työkaluja ja taata henkilöstön tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen kohtelu.

4. Millä keinoilla JAMK säilyy houkuttelevana työnantajana myös jatkossa?
Houkutteleva työnantaja pitää huolta henkilöstöstään. Meillä on hyvä sisäinen kulttuuri, joka nojaa yhteistyöhön ja osaamiseen. Samoin meillä on innostunut ja motivoitunut henkilöstö. Täytyy muistaa, että jokainen työntekijä antaa omalta osaltaan ulospäin kuvaa JAMKista.

5. Millaisten asioiden parista sinut löytää vapaa-ajalla?
Laulan kakkossopraanona Jyväskylän Studiokuorossa. Kun työpäivän jälkeen laulaa kolme tuntia, tulee ihan uutena ihmisenä kotiin. Ohjelmistossamme on hyvin monipuolisesti musiikkia. Keväällä esitimme renessanssimusiikkia. Syksyllä järjestämme Lutakon tanssisalissa Jumalten keinu -konsertin, jossa on tarjolla musiikkia ja runoja Eino Leinon ja muiden runoilijoiden sielunmaisemasta. Saatammepa laulaa jonkun modernin, meille sävelletyn kantaesitysteoksenkin.

Jaa

Takaisin