Defit etsivät kotia

Defillä, eli sydäniskurilla maallikkokin voi pelastaa ihmishengen. Defi.fi-rekisterissä on jo valtava määrä sydäniskureita, mutta onko mielessäsi vielä paikka Keski-Suomessa, jossa olisi hyvä olla defi? Kyseessä voi olla paikka, jossa liikkuu paljon ihmisiä tai joka on kaukana lähimmästä terveysasemasta.

Kampanjaohjeet:
1. Etsi defille paikka
2. Ota kuva paikasta
3. Jaa kuva julkisesti Bongaa-defi Keski-Suomessa Facebook-sivulla tai Instagramissa

Lisää mukaan perustelut, miksi kyseiseen paikkaan tulisi sijoittaa defi sekä sijaintitieto että tägit #bongaadefi #keskisuomi. Kampanja kestää huhtikuun loppuun, jonka jälkeen osallistuneiden kesken arvotaan sydäniskuri. Palkintoiskuri sijoitetaan voittajan ehdottamaan paikkaan. Voit myös lähettää kuvan paikasta sähköpostilla osoitteeseen kandee@sydan.fi.

Facebook ei ole mukana arvonnassa, kampanjan järjestää KanDee-hanke. Keski-Suomen Sydänpiiri ry toimii hankkeen päätoteuttajana ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu osatoteuttajana. Hanketta rahoittaa toteuttajien lisäksi Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto.

Yritystehdas palvelee Voimalassa

Yritystehdas Oy on Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian, Jyväskylän ammattikorkeakoulun, Jyväskylän yliopiston sekä Jyväskylän kaupungin yhteinen palveluyhtiö. Yritystehtaan asiantuntijat auttavat, aktivoivat ja valmentavat opiskelijoita, henkilökuntaa sekä tutkijoita yrittäjyyteen, luovat edellytyksiä aloitteleville yrityksille ja tarjoavat tukea start­up-yritysten kasvuun Jyväskylän seudulla. – Toimintaamme kannattaa tutustua jo opintojen aikana, koska yrittäjyys on, ja tulee tulevaisuudessa vielä vahvemmin olemaan yksi työllistymisvaihtoehto jokaiselle, yrittäjyyskoordinaattori Paula Ylipulli kannustaa. Lisäksi asiakkaat voivat vapaasti hyödyntää Yritystehtaan tiloja ideointiin ja verkostoitumiseen, tiimityöskentelyyn ja palavereihin. Tila sijaitsee osoitteessa Sepänkatu 4. Tulevan vuoden aikana on tulossa monia yrittäjyyshenkisiä tapahtumia, joissa Yritystehtaan väki on mukana. Seuraa ilmoittelua!

jklyritystehdas.fi

Yrityksen tuottavuus ja työhyvinvointi kuntoon!

Oletko kiinnostunut kehittämään tulevaisuuden logistiikkatyötä yrityksessäsi? Kiinnostaako tuottavuuden ja työhyvinvoinnin kehittäminen? Haemme Tuottavat toimintamallit -hankkeeseen mukaan mikro- ja pk-yrityksiä, jotka haluavat olla kehittämässä ja ylläpitämässä logistiikkatoimintojensa tuottavuutta ja kilpailukykyä. Osallistumalla hankkeeseen saat selville mitä ja miten toimintaa pitäisi yrityksessäsi kehittää, että se olisi nykyistä tuottavampaa. Hanketta rahoittaa Euroopan unionin sosiaalirahasto.

Lue lisää ja ota yhteyttä:

jamk.fi/tuotto

Ammattikorkeakoulut ovat vieneet osaamistaan niin kazakstanilaisiin korkeakouluihin, sairaaloihin kuin kaupunkien terveydenhuollon järjestäjille. Yhteistyötä on tehty lisäksi ministeriön, Unicefin ja Maailmanpankin kanssa. Terveyssektorilla on koulutettu jo yli 700 henkilöä.

Koulutusvientiä Kazakstaniin

Suomalaisten ammattikorkeakoulujen terveysalan asiantuntemus näkyy tulevaisuudessa yhä vahvemmin Kazakstanissa. Jyväskylän, Hämeen ja Lahden ammattikorkeakoulut sopivat alkuvuodesta Kazakstanin terveysministeriön kanssa laajasta Maailmanpankin lainoittamasta kehittämishankkeesta, joka on arvoltaan noin kaksi miljoonaa euroa. Kyseessä on JAMKin suurin koskaan tekemä koulutusvientikauppa.

Kazakstanin terveysministeriö valitsi JAMKin johtaman konsortion uudistamaan maan terveydenhuoltojärjestelmää sairaanhoitajakoulutuksen osalta. Uudistus koskee koko koulutusjärjestelmää sen kaikilla tasoilla. Kahden ja puolen vuoden aikana toteutettava projekti työllistää ammattikorkeakoulujen asiantuntijoita noin 12 henkilötyövuotta. Työ tehdään sekä Suomessa että Kazakstanissa. Työ Kazakstanissa on jo alkanut.

FINCSC PLUS: Tietoturvasertifioinnin rinnalle laajennettu auditointimalli

JAMKin JYVSECTEC-kyberturvallisuuden tutkimuskeskuksessa kehitetään parhaillaan sertifiointiin liittyvää FINCSC PLUS -tasoa, joka otetaan käyttöön kevään aikana. Ajatuksena on, että jo sertifioidut yritykset voisivat hankkia ICT-infrastruktuurilleen arviointitahon tekemän auditoinnin. Onnistuneen auditoinnin jälkeen FINSCS-sertikaatti korottuu FINSCS PLUS -sertifikaatiksi.

Pk-yritysten on yhä tärkeämpää saavuttaa korkea tietoturvallisuuden taso ja osoittaa se myös asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Cyber Scheme Finland –pilottihankkeessa kehitettiin perustason arviointimalli Finnish Cyber Security Certificate (FINCSC), joka perustuu yritysten tekemiin itsearviointeihin kyberturvallisuuden tilasta. Itsearviointiin perustuva malli ei kuitenkaan ole kaikille yrityksille tai julkisille toimijoille riittävä, vaan lisäksi tarvitaan malli, jossa itsearvioinnin lisäksi ulkopuolinen taho käy auditoimassa yrityksen kyberturvallisuuden tason. Tänä keväänä tullaan lanseeraamaan auditoinnin sisältävä kattavampi FINCSC PLUS -sertifiointi, jossa sertifikaattia hakevan yrityksen tietoturvatasoa tarkastellaan paikan päällä. Tasoltaan ja sisällöltään se on kansainvälisesti vertailukelpoinen käytössä olevien ulkomaisten mallien kanssa. Pk-yritysten lisäksi malli soveltuu myös suuremmille yrityksille ja julkisille organisaatioille.

Lisätietoja: www.fincsc.fi | Twitter: @FINCSC_fi

Tuoretta luettavaa – ja osa ihan ilmaiseksi!

Tiesitkö, että jamkilaiset kirjoittavat vuosittain noin kolmesataa tieteellistä, ammatillista tai yleistajuista artikkelia tai kirjaa? JAMKin kirjaston ylläpitämissä julkaisusarjoissa julkaistiin vuonna 2017 mm. hankejulkaisuja, käytännön oppaita sekä nuottikirjoja.