JAMKissa sovelletaan tekoälyyn ja data-analytiikkaan perustuvia tuotteita todellisiin yrityselämän haasteisiin.

JAMKin IT-intituutin asiantuntijoiden ja opiskelijoiden muodostamassa keskittymässä vastataan yritysten tarvitseman tekoälyn ja data-analytiikkaosaamisen kehittämiseen.

– Olemme panostaneet viimeisen vuoden ajan erityisesti tekoälyn tai data-analytiikan avoimeen lähdekoodiin perustuviin tuotteisiin, joita on sovellettu yrityselämän erilaisiin käyttötarkoituksiin, kertoo JAMKin lehtori Mika Rantonen.

– Hahmojen ja kasvojen tunnistus neuroverkkojen avulla, ennakoiva huolto, osakkeiden myynnin ja ostojen ennustaminen tekoälyä käyttäen, maanjäristysdatan analysointi ja visualisointi 3D-mallilla sekä tietokonepelaajien käyttäytymisen analysointi pelin keston ajalta ovat esimerkkejä, joita olemme jo toteuttaneet.

Lisää esimerkkejä

Tekoäly, robotiikka, IoT - mitä pk-yritys näistä hyötyy?

26.4.2018, klo 12.30-16.30, Priimus, Taulumäentie 45

JAMKin IT-instituutti on mukana Digijohtaminen ja työhyvinvointi pk-yrityksissä -hankkeessa, joka järjestää kaikille avoimen seminaarin. Tule kuuntelemaan ajankohtaisia aiheita:

Tekoäly ja sen soveltaminen yrityksissä, Mika Rantonen, JAMK
IoT ja robotiikka: Teollinen vallankumous, Olli Väänänen JAMK
Robotti tiimin jäsenenä, Juha Uusijoki, OP Keski-Suomi
Teknologialla tehokkuutta, Pekka Pirttiaho, Bittium Medical Technologies

Vapaata verkostoitumista, asiantuntijat käytettävissä Hankkeessa keskitytään digitalisaation tuomiin vaatimuksiin ja muutoksiin liiketoiminnassa, henkilöstön osaamisessa ja johtamisessa. Mukana ovat Gradia, JAMK, Jyväskylän yliopisto ja Yrittäjät Keski-Suomi. Hanketta rahoittaa EU:n sosiaalirahasto.