PRO on hotelli-, ravintola ja catering-alan ammattilaisten arvostettu vuosittainen tunnustuspalkinto. Palkinto jaetaan viidessätoista eri kategoriassa. Tämän vuoden tunnustukset jaettiin Helsingissä tammikuussa järjestetyssä gaalaillassa. PRO-ammattikokin tittelin sai Anita Kauhala-Antonopoulou.Kisaan hänet ilmoitti työnantaja Koulutuskeskus Salpaus.


Voittajan valitsee Aromi-lehti ja alan ammattilaisista koostuva raati. Valinnassa huomioitiin ammattitaito, esikuvallisuus, innovatiivinen toimintatapa, asenne sekä työnantajan, asiakkaiden sekä ehdokkaan omat vastaukset. Kilpailu ei ole perinteinen kokkikisa, vaan verkostot ja äänestys ratkaisevat. Palkinnon tarkoituksena on myös kiittää kilpailijoita hyvästä työstä, sekä kohentaa ravintola-alan arvostusta.

Kauhala-Antonopoulou on työskennellyt pitkään sekä koti- että ulkomailla ravintola- ja matkailualan töissä. Hän on suorittanut kokin ammattitutkinnon 2005 ja dieettikokin ammattitutkinnon 2010. Kiinnostus kestävään kehitykseen ja gastronomiaan antoi sysäyksen kehittää ammattitaitoa vielä eteenpäin. Tällä hetkellä hän suorittaa JAMKissa restonomi-monimuotokoulutusta jossa opiskelu tapahtuu verkko-opintoina.

Monimuoto-opiskelu verkossa on monelle aikuiselle hyvä tapa kehittää osaamistaan ilman, että joutuu taloudellisesti miettimään mahdollisuutta opiskeluun.

– Opiskelu aikuisiällä kannattaa, verkko-opiskelu on joustavaa ja ryhmähenki hyvä, voittaja toteaa.

Hän kokee myös, että opiskelu aikuisiällä on antoisaa, elämänkokemus sekä työkokemus ovat tehokkaasti hyödynnettävissä myös opiskelijana.

Restonomiksi verkossa

PRO-ammattikokin palkinto on tuonut Kauhala-Antonopouloulle esiintymispyyntöjä ja lisännyt yhteistyötä alueen toimijoiden kanssa.

Työpaikallaan henkilöstö- ja opiskelijaravintola Koo-Kuppila Kampuksella Kauhala-Antonopoulouksen työhön kuuluu lounas- ja erityisruokavalikoiden valmistuksen lisäksi niiden opiskelijoiden ohjaus, jotka pääsevät tutustumaan ammattikeittiön työympäristöön ja työtehtäviin. Kauhala-Antonopoulou ohjaa mielellään tulevaisuuden osaajia.

Innovatiivisuutta tällä naisella riittää, hän on mukana INNORuoka-kehityshankkeessa sekä organisoimassa kesän 2018 Jukolan viesti-tapahtuman ruokahuollon vastuullista osuutta, Vege-grilliä.

Kauhala-Antonopoulou on ollut mukana toteuttamassa maailman suurimpia kyläjuhlia, osallistunut erilaisiin työpajoihin sekä tehnyt yhteistyötä maahanmuuttajaverkoston kanssa, hyödyntäen kotimaisia raaka-aineita kuten kotimaista kasviproteiinia kansainvälisesti valmistaen.

TEKSTI: MARI HYVÖNEN KUVAT: iSTOCK JA ANITA KAUHALA-ANTONOPOULOU