Jyväskylä on täynnä toinen toisistaan poikkeavia, upeita matkailukohteita. Mitäpä jos tekisitkin tänä viikonloppuna jotain ”ihan muuta” ja heittäytyisit turistin saappaisiin. Visit Jyväskylä listasi viisi epätyypillistä vierailukohdetta lähitienoilla. Toimi siis vastuullisesti ja panosta lähimatkailuun!

Kuva: Visit Jyväskylä, Jussi Judin

1. Upeimmat luontonäköalat

Jyväskyläläinen valokuvaaja ja luontoseikkailija  Jussi Judin nostaa listalle Kanavuoren kalliot, Paljsapään Muuratsalosta, Laajavuoren, Vaaruvuoren ja Harjun. Kanavuorelle pääsee kapuamaan muutamaa vaihtoehtoista reittiä, jos jyrkemmän ja kivisemmän polun kulkeminen kuulostaa haasteelliselta. Paljaspää taas on yksi monista Muuratsalon vuorista ja myös täydellinen paikka aloittaa tutustuminen Jyväskylän saaristoon.

Kuva: Visit Jyväskylä, Tero Takalo-Eskola

2. Alvar Aallon helmet

Jyväskylän seudulla sijaitsee legendaarisen arkkitehti Alvar Aallon tuotantoa aivan hänen uransa ensitöistä loppuvaiheen aikaansaannoksiin. Kohteina mainittakoon mm. Jyväskylän työväenyhdistyksen upea kokous- ja teatteritalo Väinönkadulla, asuinkäytössä oleva Viitatorni Viitaniemessä sekä rautatieläisille rakennettu kolmikerroksinen tiilirakennus Tapionkadulla.

3. Parkour-alue

Kangaslammen toimintapuiston yhteyteen on rakennettu Suomen ensimmäinen parkour-alue. Alue on vapaasti kaikkien käytettävissä. Alueelta löytyy mm. erilaisia kaiteita, telineitä ja luonnonkivipaasia.

Kuva: Petteri Kivimäki

4. Design Alonen ja Pykälistön vahtitupa-alue

1898-luvulla rakennettu kulttuurihistoriallinen rautatiemiljöö Jyväskylän keskustan kupeessa tarjoaa keitaallisen kulttuuria. Pykälistössä erikoisuutena mm. 1940-luvun juna­vaunugallerioita, joissa esillä Samuli ja Kari Alosen pronssi-, kivi-, ja teräsveistoksia. Avoinna sopimuksen mukaan.

5. Elvis-tupa Vaajakoskella

Kaikkien Elvis Presley-fanien ehdoton pyhiinvaelluskohde! Tupa sisältää lukemattomia Elvisaiheisia keräilyesineitä, julisteita ja lehtileikkeita ym. Elviksen syntymäkotia muistuttavassa rakennuksessa.

Katso lisätiedot