JAMKissa ravintopalveluita pyörittävä Sodexo on sitoutunut ympäristöasioiden kehittämiseen osana yhteiskuntavastuullista toimintaa.
– Energian ja veden kulutuksen ja biojätteen määrän pienentäminen, jätteiden lajittelu oikein sekä puhdistusaineiden oikea käyttö ovat osa päivittäistä työtämme. Jokainen työntekijä vaikuttaa omalla toiminnallaan ympäristöön, JAMKissa keittiön toimintaa johtava Lassi Heinonen sanoo.
– Lajittelemme jätteet seuraaviin astioihin: bio-, kuiva-, metalli-, pahvi ja lasi. Mahdolliset rikkinäiset sähkölaitteet toimitetaan erikseen niille tarkoitettuun pisteeseen. Tavoitteena on tuottaa mahdollisimman vähän orgaanista ja ei-orgaanista jätettä.
Sodexo valitsee raaka-aineiden tuottajista mahdollisimman paljon sellaisia, joiden toimintaan on sisällytetty vastuullisuus ympäristöstä.
– Raaka-ainetoimittajat ovat yhdistäneet logistiikkaansa niin, että samassa kuljetuksessa tulevat usean eri toimittajan tuotteet. Toimituskerrat on rytmitetty minimiin tarpeen ja varastotilojen mukaisesti, jatkaa Heinonen.
Koko konsernin tasolla Sodexo toteuttaa yhteiskuntavastuuohjelmaansa ”Better Tomorrow Plan”. Parempaan huomiseen Sodexo suuntaa neljän painopistealueen kautta. Ne ovat Sodexo työnantajana, ravitsemus, terveys ja hyvinvointi, vaikutukset yhteiskuntaan sekä vaikutukset ympäristöön.