Vihulaissipsit
Kerää kauniita isoja nokkosenlehtiä. Huuhtele pölyt pois ja kuivaa salaattilingolla tai kevyesti talouspaperilla. Asettele lehdet leivinpaperin päälle pellille. Voitele nokkoset oliiviöljyllä ja lisää päälle sormisuolaa. Paista uunissa 150 asteeseen noin 5-7 minuuttia oliivinruskeiksi ja rapsakoiksi. Suoraan suuhun ja nauttimaan!
Mesiangervojäätelö
kourallinen mesiangervonkukkia
3 dl maitoa
1 dl sokeria
1 dl glukoosisiirappia
3 munankeltuaista
2 dl kuohukermaa
Laita mesiangervonkukat kulhoon ja kaada maito kukkien päälle. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin yöksi. Laita mesiangervot, maito, sokeri ja glukoosisiirappi kattilaan. Kuumenna liemi kiehumispisteeseen. Siivilöi mesiangervot pois liemestä ja jäähdytä liemi. Vatkaa keltuaiset ja kerma erikseen vaahdoiksi, yhdistä vaahdot keskenään. Kaada maitoseos kermaseokseen ja laita pakastimeen jäätymään. Vatkaa jäätelöä pari kertaa jäätymisen aikana.
Vuohenputkisalaatti
2-3 kourallista pieniä vuohenputken lehtiä
Muutama ketunleipä
2-3 kevätsipulin vartta
2 päärynää kuutioituna
1-2 dl mansikoita viipaloituina
2 rkl kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
puolikkaan luomusitruunan mehu
Suolaa ja mustapippuria
1 dl auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä
Huuhdo ja kuivaa vuohenputken lehdet. Silppua sipulit ja kuutio päärynät. Sekoita ainekset keskenään.
Tee kastike öljystä ja sitruunamehusta, mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele kasvikset salaatin sekaan ja nostele joukkoon ketunleivät, viipaloidut mansikat ja siemenet.
Reseptit: www.hortoilu.fi