Organisaatioiden kyberturvallisuustason arviointiin on otettu Suomessa käyttöön Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT-instituutissa kehitetty Finnish Cyber Security Certificate – FINCSC. Sertifiointijärjestelmä soveltuu käytettäväksi organisaatioille niiden tyypistä, koosta tai toimialasta riippumatta. Suomesta on aiemmin puuttunut kevyt ja kustannustehokas pk-yritysten saavutettavissa oleva tapa, jolla he voivat osoittaa asiakkailleen ja kumppaneilleen kyberturvallisuuden perusasioiden olevan kunnossa. 

 – Toimivat ja luotettavat palvelut ovat tänä päivänä yrittäjille elinehto. Siksi FINCSC-sertifiointi on yritykselle merkittävä kilpailutekijä. Se on osoitus kyberturvallisuuden huomioon ottamisesta omassa liiketoiminnassa. Etenkin kansainvälisille markkinoille mentäessä tietoturvan sertifiointi on lähes välttämätön, kertoo JAMKin IT-instituutin kyberturvallisuuden lehtori Mika Karjalainen

Sertifiointia hakiessaan yritys voi itsenäisesti valita, minkä akkreditoidun arviointilaitoksen kanssa se haluaa lähteä yhteistyöhön. Sertifiointiprosessissa yritys tekee 10 osa-aluetta käsittävän itsearvioinnin ja lähettää sen tarkastettavaksi valitsemalleen arviointilaitokselle. Arvioinnin jälkeen yritys saa palautteen, joka voi sisältää myös ehdotuksia kyberturvallisuuden kehittämiseksi. Sertifikaatti on kerrallaan voimassa vuoden, minkä jälkeen sitä haetaan uudelleen. 

Sertifiointi otettiin käyttöön joulukuussa 2016 ja sen on suorittanut jo 22 yritystä. Järjestelmään ollaan myös kehittämässä uusia tasoja jatkohankkeen turvin.  

 Lisätietoja: www.fincsc.fi | Twitter: @FINCSC_fi