Tiina Seppälä

JAMKin luennolla Kuala Lumpurissa 6.30 p.m.

"Verkko-opiskelijana saan etulyöntiaseman. Opiskelutavoista tulee työkaluja itselleni, ja pystyn itsekin opettajana tarjoamaan tällaista opetusta tulevaisuudessa."

Tiina Seppälä (37) muutti perheineen miehen työn perässä Kuala Lumpuriin Malesiaan. Nyt markkinoinnin ammattilainen elää aktiivisen kotirouvan elämää – arkeen mahtuu niin tyttären kotiopetusta, Suomi-koulun toimintaa kuin opettajaksi opiskeluakin.

– Tein jo Suomessa kasvatustieteen opintoja ja hain muutaman kerran ammatilliseen opettajankoulutukseen. Malesiasta käsin huomasin sitten JAMKin ammatillisen opettajankoulutuksen verkko-opiskeluryhmän, johon hain ja pääsin. Opinnoista sain omaan arkeeni eteenpäin vievää tekemistä, Tiina kertoo.

Välimatkan vuoksi etäopiskelu oli Seppälälle ainoa vaihtoehto. Verkko-opiskelu ei hänen mielestään vaadi erityistä teknistä taituruutta, mutta rohkeus kokeilla on tärkeää. – Opinnoissa on otettava uusia sovelluksia haltuun, joten on hyvä olla sinut tietokoneen kanssa ja uskaltaa kokeilla uutta. Verkko-oppiminen edellyttää omaa aktiivisuutta. Itse opiskelen työhuoneessani kolmena päivänä viikossa sen ajan, kun molemmat lapset ovat koulussa. Käytännössä aika kuluu tiedon hankkimiseen, lukemiseen ja kirjoittamiseen, Tiina avaa arkeaan.

– Yksin tekemistä verkko-opiskelu ei ole. Joka toinen torstai osallistun webinaareihin, jotka alkavat Suomessa puoli kahdeltatoista, eli täällä puoli seitsemältä illalla. Kuulun myös viiden opiskelijan oppimispiiriin, jonka kesken tapaamme ryhmävideopuheluissa. Työskentelyn lomassa vaihdetaan myös vapaa-ajan kuulumiset. Opintoihin kuuluvan harjoittelun teen täällä Suomi-koulussa ja kuvaan videoita, joiden avulla opetustaitojani arvioidaan.

Näillä näkymin Tiina saa opettajaopintonsa valmiiksi kesällä 2016. Valmistuvalla opettajalla on pedagogiikan lisäksi myös paljon tietoa verkko-opiskelusta. – Verkko-opiskelijana saan etulyöntiaseman. Opiskelutavoista tulee työkaluja itselleni, ja pystyn itsekin opettajana tarjoamaan tällaista opetusta tulevaisuudessa. 

Teksti: Sonja Rahkonen, Kuvat Tiina Seppälä ja iStock


Kiinnostuitko opinnoista?

Ammatillinen opettajankoulutus antaa aikuisille ammattilaisille pätevyyden opettaa omaa alaansa. Koulutus sisältää 60 opintopisteen laajuiset opettajan pedagogiset opinnot.

Tutustu koulutukseen!

Opiskele
kokonaan verkossa
  • Tradenomi, liiketalous (AMK) 210 op
  • Restonomi, matkailu- ja palveluliiketoiminta (AMK) 210 op
  • Ammatillinen opettajankoulutus 60 op
  • Avoimen AMK:n verkko-opinnot
  • Eri alojen täydennyskoulutuksia verkkokursseina

Lue lisää verkko-opinnoista

Jaa

Takaisin