jamk.fi -asiakaslehti 1/2016 - Pääkirjoitus Heli Toivola

"Digitalisaatio tuntuu olevan nyt kaikkien huulilla, vaikka kysymyksessä ei ole mitenkään uusi ilmiö. Digitalisoitumista on tapahtunut ympärillämme jo 60-luvulta alkaen."

Lue lisää

Ruokaostokset suoraan kotiovelle

Eteisessä käy kuhina, kun Kettusen perheen viikoittainen ruokatoimitus saapuu perjantai-iltapäivällä sovittuun aikaan. Keittiön pöytä täyttyy kunnioitettavasta määrästä ostoskasseja.

Ensimmäinen vetoremmi valmistui keittiön pöydällä

Pari vuotta sitten Otto Rosti ja Ira Mäkinen huomasivat, että salilta ei löydy kyllin hyvää vetoremmiä. Otto suunnitteli ja ompeli sellaisen äitinsä ompelukoneella. Nyt vetoremmejä, ja paljon muitakin pariskunnan suunnittelemia varusteita myydään nettikaupassa ympäri Suomen. Niissä lukee Taffer.

Verkkokauppa ja henkilökohtainen ohjaus kohtaavat Vauvauvassa

Tapaaminen yrittäjä Elina Raitasen kanssa alkaa leppoisasti. 3-vuotias Launo syö aamupalaa äidin polvella kellon lähestyessä kymmentä. Vauvauvaputiikki Jyväskylän Erämiehenkadulla on maanantaisin kiinni. Kiire ei ole mihinkään.

Maaseutu 2.0 siirtää metsänomistajan digiaikaan

Hoidatko tulevaisuudessa metsä- ja peltomaasi yhden luukun palvelumallilla?

Opinnäytetyöstä tulikin robotti

JAMKin ohjelmistotekniikan koulutusohjelmasta insinööriksi (AMK) valmistuneen Matti Jokitulpon opinnäytetyön tuloksena syntyi robotti.

Tekstiviesteistä tukea arjen haasteisiin

Mobiilipalvelut ovat jo arkea hyvinvoinnin edistämisessä. Terveelliseen syömiseen, stressinhallintaan ja kunnon kohottamiseen on olemassa omat sovelluksensa. Myös sosiaali- ja terveydenhuollon henkilökohtaisiin tapaamisiin perustuvaa toimintaa voidaan täydentää erilaisilla mobiilipalveluilla.

Tutustu matkakohteisiin virtuaalisesti jo kotoa

Haluaisitko tutustua ensi kesän lomakohteeseen aidon tuntuisesti jo ostopäätöstä tehdessäsi?

Korkea kyberturvallisuustaso on yrityksen myyntivaltti

”Ovatko yrityksenne tietoturva-asiat kunnossa?” Kysymykseen joutuu vastaamaan tänä päivänä yhä useampi yritys. Monet asiakkaat vaativat kumppaneiltaan vahvoja näyttöjä tietoturvasta ennen varsinaisia sopimuksia.

Tietoturva-aukot vaanivat netinkäyttäjää

”Onneksi olkoon – olet voittanut lotossa miljoonapotin! Voit lunastaa voittosi toimittamalla meille tilinumerosi.” Kuulostaako liian hyvältä ollakseen totta? Useimmiten se myös on sitä.

Video kertoo persoonasta

JAMKin johtamisen lehtori ja piilotyöpaikoista kirjan kirjoittanut Maija Haaranen on perehtynyt työnhaun tapoihin ja kanaviin.

Digi-suomi-minisanasto

Uusia digisanoja ilmestyy keskusteluun jatkuvasti – pysytkö jargonin perässä? Minisanastomme selittää kymmenen ajankohtaista sanaa.