7.4.2015

JAMK ja Tekes etsivät yhdessä toimintaansa kehittäviä yrityksiä

JAMK toimii seuraavina vuosina Tekesin Liideri-ohjelman kumppanina liiketoimintaansa kehittävien yritysten kartoittamisessa ja sparraamisessa. JAMKin liiketoimintayksikkö teki sopimuksen yhteistyöstä Tekesin kanssa maaliskuun alkupuolella.

Tekesin Liideri-ohjelma kilpailutti valtakunnallisen aktivaattoripalvelun syksyllä 2014, ja JAMK voitti tarjouskilpailun.

”Tekes kaipasi rinnalleen toimijaa, joka etsii toimintaansa kehittäviä yrityksiä ja aktivoi niitä ohjelman palveluiden pariin. Teemme Tekesin kanssa seuraavan vuoden käsittävän toimintasuunnitelman, jossa sovitaan se, mitä toimia käytännössä tehdään ja millaisella toimintamallilla edetään”, T&K-päällikkö Tiina Martelius-Louniala JAMKista kertoo.

Liideri-ohjelman tavoitteena on auttaa yrityksiä uudistamaan liiketoimintaansa kehittämällä johtamista, työn tekemisen tapoja ja työntekijöiden osallistumista tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen.
JAMKin yhtenä roolina on aktivoida uusia yrityksiä käynnistämään liiketoimintansa kasvattamiseen tai kansainvälistämiseen tähtääviä Tekes-hankkeita. JAMKin valmentajat myös kiertävät yrityksissä auttamassa rahoitushakemuksen tekemisessä ja rahoitusmahdollisuuksien kartoittamisessa.
”Yrityksen tarvitsema asiantuntijaosaaminen voi löytyä JAMKista tai sitten sitä etsitään muualta. Kyse on valtakunnallisesta toiminnasta, joten yritykset voivat olla mistä päin Suomea tahansa”, Martelius-Louniala sanoo.


Teksti Tommi Salo

Takaisin