7.4.2015

Hevostaloudella on kasvun mahdollisuuksia

Keski-Suomessa on lähes 5 200 hevosta ja maakunnan koko hevostalouden arvo on noin 52 miljoonaa euroa. Vaikka hevostalouden ympärillä on aktiivista ja monipuolista yrittäjyyttä, yrittäjät kaipaavat uusia liiketoimintamalleja ja kannattavuuden parantamista.

”Hevoskilpaurheilun merkitys on vähenemässä, mutta sen sijaan kasvumahdollisuuksia voi löytyä muualta. Sosiaalipedagogisessa hevostoiminnassa, hevosmatkailussa ja elämyksellisissä palveluissa on kasvupotentiaalia. Samoin hevosesta saataville tuotteille, kuten lihalle, olisi kysyntää”, sanoo projektipäällikkö Hanna Kaihlajärvi Jyväskylän ammattikorkeakoulusta.

Ajankohtaista tietoa alalta

Vuoden 2014 lopussa päättyneen Hevosvoimaa-tiedotushankkeen aikana maakunnan hevosyrittäjille kerrottiin paitsi uusista liiketoimintamahdollisuuksista myös muista ajankohtaisista hevosalan asioista.
”Infotilaisuuksissa annettiin ideoita käytännöllisen ja ympäristöystävällisen tallin rakentamiseen ja esiteltiin hevos­alaan liittyviä sopimuspohjia ja vakuutuksia sekä kerrottiin hevosesta hyvinvoinnin tuojana. Yksi teemoista liittyi yrittäjien verkostoitumiseen.”

Kuntien päättäjille ja viranomaisille järjestettiin omat tilaisuutensa, joissa kerrottiin hevostalouden merkityksestä kussakin kunnassa. Hankkeen aikana tuotettiin myös Hevonen ja Keski-Suomi -julkaisu, joka löytyy verkosta.

Teksti Pia Tervoja

Kuva Susanna Hoppula

Takaisin